Sunday, January 14, 2018

Anak Selsema Malam



Salam readers!

Happy weekend all. Sejuk je rasa beberapa harini. Temperature dekat Bangi ni around 22 degree minimum!

Sanggup tak bukak kipas masa tidur and of course semua nak mandi water heater pagi petang. Hehehe macam dekat Cameron Highland.

Because of cuaca sejuk ni, my younger child umur 2 years plus kena selsema. Budak umur tu kalau kena selsema, tak pandai nak keluarkan hingus plus hidung tersumbat, susah nak tidur dengan cranky nye lagi. So, mak-mak memang mood swing sikit. 

Kak Fizz jarang bagi dia ubat selsema. Sangat-sangat jarang sebab doktor pun tak recommend makan ubat selsema untuk anak bawah dua tahun.



So, what I did is sapukan cream Bio Ever Plus dekat bahagian belakang badan and bahagian dada depan. Sapu dua kali pagi dan petang selepas mandi. Boleh calit sikit dekat bawah telinga dia area nadi. Sapu membulat.


Ada satu malam tu dia tak boleh tidur sebab hidung tersumbat. susah nak bernafas. Esok pagi tu lepas mandi, sapukan Bio Ever Plus tu dekat area yang Kak Fizz explain tadi.

Lepas 3 kali apply jer dah kering dah selsema dia. Masa first sapu tu, keluar semua hingus pekat dia. Nampak dia lega sangat masa tu. Dah boleh tidur dengan selesa!


Kak Fizz selalu bagi tau customer kalau nak harga murah, boleh jadi ahli. Berbaloi sebab tahan sampai setahun. Bukan jenis berminyak, bukan jenis yang ada 'mint'.

So kalau anak berhingus and you all bukan jenis yang sedut-sedut ikut mulut tu, sapu jer Bio Ever Plus ni. Cali-calit sikit jer. Tahan lama and sangat puas hati.

Lots of love,
-PIN PB expert-
❤❤❤

012-6714487




Post a Comment

Anak Selsema Malam

January 14, 2018

Salam readers!

Happy weekend all. Sejuk je rasa beberapa harini. Temperature dekat Bangi ni around 22 degree minimum!

Sanggup tak bukak kipas masa tidur and of course semua nak mandi water heater pagi petang. Hehehe macam dekat Cameron Highland.

Because of cuaca sejuk ni, my younger child umur 2 years plus kena selsema. Budak umur tu kalau kena selsema, tak pandai nak keluarkan hingus plus hidung tersumbat, susah nak tidur dengan cranky nye lagi. So, mak-mak memang mood swing sikit. 

Kak Fizz jarang bagi dia ubat selsema. Sangat-sangat jarang sebab doktor pun tak recommend makan ubat selsema untuk anak bawah dua tahun.



So, what I did is sapukan cream Bio Ever Plus dekat bahagian belakang badan and bahagian dada depan. Sapu dua kali pagi dan petang selepas mandi. Boleh calit sikit dekat bawah telinga dia area nadi. Sapu membulat.


Ada satu malam tu dia tak boleh tidur sebab hidung tersumbat. susah nak bernafas. Esok pagi tu lepas mandi, sapukan Bio Ever Plus tu dekat area yang Kak Fizz explain tadi.

Lepas 3 kali apply jer dah kering dah selsema dia. Masa first sapu tu, keluar semua hingus pekat dia. Nampak dia lega sangat masa tu. Dah boleh tidur dengan selesa!


Kak Fizz selalu bagi tau customer kalau nak harga murah, boleh jadi ahli. Berbaloi sebab tahan sampai setahun. Bukan jenis berminyak, bukan jenis yang ada 'mint'.

So kalau anak berhingus and you all bukan jenis yang sedut-sedut ikut mulut tu, sapu jer Bio Ever Plus ni. Cali-calit sikit jer. Tahan lama and sangat puas hati.

Lots of love,
-PIN PB expert-
❤❤❤

012-6714487




You Might Also Like

0 comments