Sunday, November 12, 2017

Thor | Lunch | Dessert



Assalamualaikum readers!

Ladies day out lagi dan kali ni dekat IOI City Mall, Putrajaya. Most of my friends ni duduk dekat Shah Alam. So selalu jumpa area sana je. Tapi kalini ajak diorang turun dekat sini pulak.

Mulanya nak tengok movie jer. Since ramai boleh join, so kitorang plan for makan-makan sekali dekat situ. Lama tak tengok movie sama-sama. Last masa masing-masing belajar dekat uni dulu. This is the first time kot lepas semua busy dengan marriage live!

Everyone has been busy dengan works, families, studies, businesses. Everything is stress nowadays. Since ramai mak-mak yang stress dengan housechores, so this is the moment & activity yang mommy can enjoy dengan ‘ME TIME’!

We all tengok cerita Thor Ragnarok. Sebenarnya tak berapa suka dengan cerita-cerita spaceships & planet lives other than Earth. Macam Star Wars tu memang akak tak favour. Haha. Ingatkan cerita Thor ni cerita dekat Earth. Tapi not bad la akak bagi 4 bintang sebab ada Hulk dalam tu yang buat jalan cerita Thor tu lagi best! Thor pun hot okay lepas potong rambut. Haha..

Lepas tu we all decided to eat dekat NY Steak Shack. I ordered chicken rosemary & they ordered ribeye steak & lamb shoulder with blackpepper sauce. The price is affordable. 1 set plate ni lebih kurang RM25++. The taste biasa-biasa je. You can get the same dish like these outside and cheaper as well. Heh.. But again, kalau jumpa diorang ni pun, the foods don’t matter. As long as boleh chitchatting and bahan masing-masing punya perangai!



Yan insist nak makan korean dessert lepas tu. So we went to Hanbing Dessert Cafe. Sebenarnya semua dah kenyang tapi bila tengok gambar bingsu tu semua drooling & terus lapar balik. Satu bingsu tu banyak tau so korang boleh makan share share untuk 3 orang. Mango & strawberry pun fresh & sedap sangat! Kalau tak makan steak pun takpe, sebab ada main dish korean dekat sini. Yang suka cheesy food & spicy food, recommended makan dekat sini okay. Price all together untuk tiga dishes tu lebih kurang RM101.00.







So there goes my Sabtuday semalam. Sebelum balik beli Pokky dulu untuk anak-anak. Kebetulan ada promo 5 kotak RM10. Balik rumah, mandi-mandi semua bagi anak-anak makan and say thanks tu encik suami sebab izinkan isterinya ini berjimba. Isteri-isteri yang stress dengan house chores dan rasa diri tak dihargai ke, discuss je dengan encik suami masing-masing. Nak mintak keluar kejap hang out dengan kawan-kawan.

Tapi janganlah kau mintak tiap-tiap hari ke tiap-tiap minggu. Berpada-padalah jangan sampai makan minum suami and anak-anak terabai jer. My 2 cents. 

Enjoy the pictures!