Thursday, February 9, 2017

Kerja Kosong 2017



Salam readers!

Selepas peristiwa MH370, ramai rakyat Malsaysia yang hilang pekerjaan. Mungkin effect daripada ekonomi & pelaburan dalam dan luar negara. Seriously tak pandai sangat nak ulas pasal ekonomi negara ni. But, what I'm trying to highlight is ramai pekerja hilang pekerjaan tetap after the incident.

Some might aware, but some might not. We are seeing a lot of peoples are venturing into business, especially online business. Driver Uber and Grab Car also makin ramai untuk mencari rezeki selepas dapat Voluntary Separation Scheme (VSS).

These are few statistik pembuangan pekerja & ada company yang terpaksa tutup since 2015.

statistik pembuangan pekerja 2016


statistik buang pekerja


statistik buang pekerja

Tapi kan, nak bagi tau kat sini, walaupun banyak company-company besar are retrenching, Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) spend 10 juta untuk bayar bonus/income untuk usahawan dia setiap bulan!

Setiap tahun, lebih 150 juta SHOM bayar bonus/income untuk usahawan-usahawan dia. SHOM masih lagi kukuh di papan pertama BSKL. SHOM masih lagi bawak usahawan ke FREE trip 2 kali setahun. Sekali trip untuk seorang usahawan worth 8k - 12k!

I am proud to be one of usahawan SHOM, sebab bonus yang dimasukkan tiap-tiap bulan tak pernah lambat sehari. Ada PAYSLIP! Payslip SHOM sah untuk beli rumah dan kereta dan aset-aset yang lain.

Kena berniaga ke?

Biasa sangat dapat soalan macam ni? Company SHOM merupakan platform terbaik untuk berniaga sebab:

1. Company kukuh dan established, nak masuk 25 tahun.
2. Malaysian's company dan harga based on Malaysian ringgit.
3. Mendapat pengiktirafan daripada KPDNKK dan di jadikan contoh kepada company direct selling yang lain.
4. Produk-produk SHOM undergone R&D dan ada publish paper in scientific journal.
5. Melancong 2x setahun FREE VVIP trip!
6. Payslip every month.
7. Ada sistem yang adil.


Dalam banyak-banyak group bawah SHOM, saya pilih kumpulan PIN, Professional Intelligent Network. Sebab:

1. Ada 24-hours group support dengan 1000 ahli yang aktif!
2. Posters, testimony & training diberikan percuma.
3. Founder & co-founder PIN sangat muda & idea fresh untuk usahawan-usahawan online muda yang gadget freak. Hehe check this out ---> CikCida
4. Coaching cara menjual & master product percuma setiap minggu.
5. Sifu besar seorang multimillionaire yang pernah masuk majalah Personal Money bersama Irfan Khairi.

MENTOR azlan deraman

Multimillionaire Azlan Deraman

Kerja kosong menanti anda, dengan register RM50 sahaja kita dah boleh start berniaga & duduk didalam group yang super hebat! 



Dah ramai ahli dah join SHOM, kalau ramai sangat, ada ke yang nak beli dengan saya?

Kalau kita bergantung rezeki dengan Allah, nescaya kita tidak akan takut dan akan terus berusaha sebab kita yakin pemberi rezeki hanyalah ALLAH S.W.T. Allah yang gerakkan hati & bukakan hati manusia untuk didatangkan kepada kita. Sebagai manusia, kita buat kerja kita, usaha kita selainnya Allah yang bagi. Rezeki tak pernah silap alamat.


Text saya, HafizaYusoff untuk kita besarkan amount RM50 kepada RM5,000 sebulan pendapatan berterusan.

012.671.4487








Wednesday, February 8, 2017

Bengkung Bersalin Czer



Assalamualaikum semua..

Actually post ni dah lama, baru perasan it is in draft post. Testimoni ni di kongsi daripada seorang ibu yang baru bersalin c-zer. Selalunya, ibu-ibu bersalin czer ni down sikit dalam hari awal berpantang bila tengok perut yang geleber tapi tak boleh berbengkung.

Actually boleh berbengkung dengan PB selepas seminggu, lepas luka dah kering. Boleh pakai by piece. Mula dengan waist nipper dulu, and then pakai waist nipper and long girdle after 2 weeks. Actually banyak testimoni PB yang cepat sembuhkan luka operation bersalin & operation appendix. 


[Testimoni Ibu Bersalin Czer]


"Nurul nak share sikit pengalaman Nurul dengan 'Premium Beautiful' semasa berpantang. Serius terkejut dengan kesan Premium Beautiful.

Lepas bersalin Nurul tak terus pakai 'Premium Beautiful' ni, maklumlah Nurul bersalin czer so plan nk bagi masa sikit sampai betul2 ok. Tapi bila kita czer ni selalu rasa tk selesa dkt perut terutama masa berjalan dan masa nk bangun duduk. Sebab rasa perut tak kemas n masih rasa ngeri nak gerak2.

Jadi Nurul terfikir, kalau ada sesuatu yg boleh pegang perut kita biar kemas mesti selesa nk bergerak. Masa ni la terfikir kn 'Premium Beautiful'. Masuk minggu ke-2 Nurul cuba2 pakai. Tapi tak pakai full set. Just pakai 'waist nipper' je dulu.

Alhamdulillah sangat selesa nk bergerak dan rasa confident bila ada PB yg pegang perut kita dgn kemas. Minggu ke-3 lebih kurang Nurul try pakai full set Premium Beautiful.. time ni rasa berbeza dan kesan memang terbaik dan sangat-sangat yakin nak bergerak. Sampai boleh lupa dkt perut tu ade tempat operate.

Lagi mengejutkan berat badan Nurul.. last timbang 85kg lepas bersalin now dah 65kg.. wow memang teruja. Lebih dari 15kg kn. Tapi Nurul kira minggu pertama dan kedua berat badan turun dalam 5kg.. bila start pakai Premium Beautiful dia lagi cepat turun sampai 15 kg in 2 weeks.. Bercakap tentang body shaping, Premium Beautiful is the best. Nurul sedang menghampiri bentuk badan asal sebelum mengandung.. insyaAllah dalam masa terdekat akan kembali kn bentuk badan asal." 


Bukan dapat cepat sembuhkan luka jer, tapi boleh hilangkan stretch mark. Memang best PB corset ni, even orang kata mahal untuk sepasang corset, tapi pada akak yang dah beranak 4 ni investment PB sangat-sangat berbaloi 😍😍

petua hilangkan strech mark

Investment PB corset berbaloi sebab ada lifetime warranty. Kalau kata lepas 3 tahun pakai ada koyak, hook tercabut boleh hantar balik dan repair for FREE je. Material pun berkualiti tahan regangan, dengan FIR lagi.

Sementara harga promo PB corset dengan rebate ni still ON, jom book appointment untuk free fitting. Drop by dekat 
012.671.4487, HafizaYusoff your wellness consultant 😍


Thank you for reading

Tuesday, February 7, 2017

Kerja mak-mak senang dengan Philips Steam Generator Iron



I am a happy user of Philips steam generator GC9620!

Siap dengan no siri gitu hehe. Tahun lepas kecoh dekat whatsapp mak-mak cerita pasal periuk Noxxa & Iron Philips. Ramai yang bagi review best & puas hati pakai 2 barang ni dekat rumah especially yang takde maid.

Tapi aku lebih jatuh cinta dengan iron Philips tu sebab anak dah masuk dua orang masuk sekolah rendah. Makanya lagi banyak lah baju nak iron 😭


GC 9620
source from Google Image

Survey punya survey, harga Philips iron generator tu RM1699 free ironing board. Memang berkenan sangat dengan ironing board tu sebab lebar & solid. Tapi lepas survey-survey, dapat harga RM1299 dekat Lazada masa black Friday tahun lepas. So terus lah order siap free dengan ironing board yang super best tu!

Philips Iron generator ada banyak series tau. Masa mula-mula ingat ada dua tiga jenis je. Macam Amway ada 2 series tak silap. So apa yang membezakan steam generator ni dengan iron-iron yang lain?

Steam Generator Philips GC9620:

- Ada container air 1.8L tak payah spray-spray air
- Tak ada temperature regulator, so tak payah risau baju/kain/tudung hangus.
- Safety lock dekat iron holder, kalau dah siap iron boleh lock so takde la bahaya kalau anak tertarik cable
- Light weight tapi lengan baju boleh jadi tajam jugak
- Ada function turbo, best sebab sekali iron je bahagian belakang baju/kain/tudung pun jadi licinz

Dinasihatkan kalau nak beli iron steam generator ni beli sekali dengan ironing board (biasanya dapat free, worth RM400 kot). Sebabnya dengan water container 1.8L tu berat dah nak dekat 2kg. Kalau ironing board biasa takut tak boleh nak tampung berat iron tu. Silap-silap boleh jatuh.

Berbaloi sangat-sangat sila beli dengan ironing board sekali. Bakul baju sekarang asik kosong je, sebab excited meng'iron' baju-baju, siap cari lagi baju dalam almari ada tak yang belum digosok.

I tak jual Philips Iron Steam Generator ni. So you all boleh dapatkan dekat online store and order, barang terus sampai rumah. Next kena consider periuk Noxxa pulak. Tahun ni malas masak so kena reconsider balik. Hehe

Thank you for reading mommies ❤❤❤




Saturday, February 4, 2017

Penyakit Slip Disc



Assalamualaikum. Salam sejahtera.

Apa itu slip disc?

Tulang belakang kita terdiri daripada tulang-tulang kecil yang dipanggil 'vetebrae'. Di antara tulang-tulang tu ada 'jelly-like-structure' yang dipanggil disc. Setiap 'disc' tu bertindak sebagai 'kusyen' antara tulang-tulang tadi dan attach kepada saraf-saraf. Tulang belakang kita ni berfungsi untuk protect saraf-saraf yang connected dengan otak kita.

Bila 'disc' tu membengkak, dia akan effect saraf kita dan itu lah yang dipanggil 'slipped-disc'. Dalam term medical ada yang panggil 'prolapsed in-vertebrae disc' (PID).  Bila disc tu dah membengkak, ia akan menekan saraf-saraf kita dan buatkan kita rasa sakit yang amat & kebas-kebas. Sakit biasanya daripada kawasan pinggul dan kebawah ada yang sampai ke kaki.

bulging disc
Prolapse 'disc' yang merah macam jelly tu, So bila bengkak, dia akan menekan saraf tulang belakang (kuning)


Punca slip disc?

Punca sebenar masih unclear contohnya bukan semua orang yang kerjanya mengangkat barang-barang berat di tempat kerja yang sama boleh kena slip disc. Ada sesetengah pesakit slip disc yang mempunyai otot tulang belakang yang lemah. Ada yang bersin terlalu kuat pun boleh menyebabkan otot-otot kita lemah untuk support tulang belakang. Tak ada sebab spesifik.

Tapi faktor-faktor yang berisiko kena slip disc memang ada. Contohnya;

- overweight
- kerja yang melibatkan angkat berat
- faktor usia, semakin tua semakin lemah disc
- kerja yang banyak duduk contohnya driver teksi, bas


Symptom slip disc

Salah satunya sakit lower back yang bila kita duduk atau baring tak melegakan langsung. Malah bertambah sakit sebab ada tekanan dekat 'disc'. Sakit belakang yang teruk semasa bersin dan batuk.

Ada saraf dekat belakang kaki kita yang dipanggil 'sciatic' connected daripada tulang pinggul ke kaki. Pesakit slip disc biasanya sakit daripada tulang pinggul ke kaki, lebih sakit daripada back muscle pain. 

Sakit dan kebas-kebas di kawasan pinggul dan bila tak dapatkan rawatan, boleh sebabkan masalah usus & pundi kencing.


Treatment slip disc

Takde UBAT nak hilangkan sakit slip disc kecuali ubat tahan sakit. Tapi ramai yang tahu kan apa akibat ubat tahan sakit kalau dah selalu ambik. Selain daripada ubat tahan sakit;

  1. Physical treatment biasanya fisioterapi
  2. Surgery dan tiada jaminan untuk baik sepenuhnya
  3. Rawatan thermal
  4. Menggunakan Premium Beautiful (PB) corset 

Macam mana PB corset boleh membantu?

PB corset ni direka untuk 70% kesihatan. Fabrik PB corset juga disulami far infrared radiation (FIR) yang berfungsi untuk mengatasi sakit tulang belakang seperti slip disc, sakit pinggang dan lenguh-lenguh serta sakit sendi.  Suntikan FIR paling banyak dibahagian waist nipper untuk memberi rawatan thermal berterusan. Tambahan lagi, PB dapat pengiktirafan daripada pakar tulang belakang U.S, Quebac & Canada.


Satu lagi kebaikan bila kita memakai PB corset, postur badan kita akan terjaga sepanjang hari. Pemakaian PB corset paling optimum 8 jam sehari, waktu siang. Sepanjang kita berkerja waktu siang, PB dapat menyokong tulang belakang kita.


PB corset membetulkan postur badan


Testimonial - PB dapat bantu pesakit PID 

slip disc PID





Testimonial - PB dapat bantu melegakan sakit belakang

sakit belakang epidural



masalah sakit belakang


Alhamdulillah dapat share kebaikan PB ni dengan orang ramai dan harapnya lebih ramai yang aware dengan kesihatan tulang belakang kita dengan pemakaian PB 8 jam sehari.

Untuk details consultation dan explanation, boleh contact 012.671.4487, your wellness consultant.

Premium Beautiful Expert, HafizaYusoff

Wednesday, February 1, 2017

Ambik MOOD!



Salam 1 February. Sekejap je dah masuk chapter 2 of 2017. Bila dah masuk bulan baru ni, selalu tengok kebelakang sikit, apa yang aku dah achieve bulan lepas? Apa yang tak achieve lagi? So, kena cepat-cepat sedar diri buat sesuatu untuk achieve target. Macam poyo kan bila baca. Tapi kalau tak de target nak achieve tu rasa macam drive kereta tapi takde hala tuju. Ibarat main bola takde tiang gol. Macam tu lah perumpamaanya. Heh..

Masuk je bulan February ni, bermaksud FREE trip daripada SHOM dah bukak! Yeay! Start bulan dua sampai hujung bulan May ni bulan-bulan untuk fight ke FREE trip. Kemana kita? 

GOLD COAST & TANGALOOMA ISLAND!

Actually 2014 dulu company dah pernah bawak usahawan-usahawan SHOM ke Gold Coast for FREE VVIP 5 stars trip. Tapi kali ni ditambah dengan trip ke Tangalooma Island. Dah la aku ni sejenis manusia yang suka laut! Suka tengok scenery tepi pantai. For me bercuti tepi pantai ni is REAL holiday. Sebab masa tu la minda kita ni setenang-tenangnya sambil menikmati angin pantai dan bunyi ombak bunyi burung-burung, ditemani pokok-pokok hijau, air laut nan biru yang jernih. Tapi kan kat Tangalooma island ni lagi besttt sebab ada dolphins! Awww how cute is that, duduk tepi pantai boleh feeding the dolphins.


Tangalooma Gold Coast

Tangalooma Gold Coast

Tangalooma Gold Coast

Tangalooma Gold Coast


Nampak tak gambar-gambar yang cantik tu. I'm in love in love in love! So memang kena AMBIK MOOD dulu untuk FIGHT trip kali ni. Dalam masa 4 bulan ni buat sales dengan group & boleh qualify trip. Free trip tau. FREE! Daripada tiket flight ke hotel, makan, naik cruise, masuk themepark, semuanya FREE. Bila fly? Bulan Ogos ni insyaAllah. So far, company tak pernah lagi cancel trip. Tambah pakej masa trip lagi ade la. Phewww best.

Company macam dah susun cantik je schedule untuk fight trip ni. Kita puasa hujung bulan 5 and insyaAllah raya bulan 6. Pengalaman bila fight trip 4 bulan ni, BONUS confirm besar. Bonus besar akan dapat setiap 11 hb. Tak pernah lambat sehari. Siap dengan PAYSLIP dan payslip tu sah untuk beli rumah & kereta. Siap je tiket pergi Gold Coast, bonus dah ready untuk hari raya. Boleh raya dengan senang hati, boleh beli baju raya, kasut raya, bag raya, bagi mak ayah lebih, mak ayah mertua duit raya, boleh bagi anak-anak buah duit raya TANPA cakap 'ekonomi tak okay, so takde duit raya'. Haaa moga dijauhkan lah. Bila kita kerja kuat, dapat reward, rezeki tu untuk dikongsi  bersama-sama. Barulah ada keberkatan dalam mencari rezeki tu.

Ya Allah, permudahkanlah aku dan team untuk fight & qualify ke Gold Coast trip kali ni. 2 tiket confirmed!! Tahun ni tahun aku, tahun PIN! Ameen Ya rabb..

p/s: Bukan ambik mood dolphins je ni, tapi ambik mood untuk menulis paper jugak. hehe

p/s/s: Ada yang nak cari income lebih untuk tahun 2017? Contact 012.671.4487, your mentor & wellness consultant..