Wednesday, February 10, 2016

Cara menambah multiple akaun di Instagram



Hi readers!

Ni ada berita baik untuk IG users yang ada multiple account. Lepas update Instagram version 7.15, ada satu option untuk kita tambah akaun dalam satu application yang sama. Siapa yang ada banyak akaun instagram ni??!


Biasanya online seller ada multiple instagram akaun untuk differentiate produk yang diorang jual. Satu IG akaun untuk satu produk. Ada jugak online seller asingkan personal akaun & product akaun. Artist pun dah ada multiple akaun sekarang ni kan, sebab diorang pun berniaga jugak.

Multiple akaun ni boleh digunakan oleh Android user dan IOS user. Kat sini akak nak tunjuk step-by-step untuk tambah IG akaun untuk IOS user. Untuk Android user boleh tengok dekat link CikCida. Tak banyak beza pun cuma simbol yang digunakan je lain sikit.

First thing first make sure anda semua ada apps Instagram yang updated ye. Sila update IG memasing dulu ke v7.15. Secondly, kalau belum ada akaun 2nd or 3rd IG, sign up le dulu.

Then, boleh follow simple step kat bawah ni

STEP 1



STEP 2



STEP 3



STEP 4


Senang kan? So you all semua dah tak payah nak log out dan log in balik setiap kali nak browse through multiple IG akaun yang you all ada. Dengan menambah akaun dekat menu option tadi, you all boleh dapat notification from all accounts at one time.

Semoga bermanfaat ;)

premium beautiful certified agent,
0126714487

Post a Comment