Friday, December 11, 2015

Penapis air termurah!



Hi readers!

Malam ni rajin sikit nak update pasal penapis air yang berteknologi tinggi dan harga mampu milik. Sebelum ni mesti pernah dengan penapis air Bio Aura kan. Kalau tak pernah dengar, cuba google jap macam mana rupa bio aura tu. Heh.. Okay dah google? Glamour tau Bio Aura water filter dulu. Sama naik dengan brand diamond water filter. Tak tau diamond water filter?? Haishhh korang ni.


Okay kita nak cerita pasal Bio Evolve water filter ni actually evolution daripada Bio Aura water filter. Penapis air ni kira dah 3rd generation daripada company yang sama. Nampak tak company sentiasa upgrade produk-produk diorang.

Back to Bio Evolve, here are some info and details on Bio Evolve. Bio EvolveTM Water Purification System menggabungkan penemuan terbaharu Teknologi Nano Termaju dan Blok Karbon Inovatif Ultra Padat dalam sistem penulenan yang mampat, ringan dan berpenampilan menarik. Ia memberikan prestasi penapisan air yang terbaik untuk seisi keluarga!

  • Penemuan Baharu Teknologi Nano Termaju
  • Blok Karbon Inovatif Ultra Padat
  • Penulenan air berprestasi hebat
  • Air yang lebih bersih dan tulen
  • Rasa air yang lebih sedap – terus dari paip!
  • Kualiti air yang dipertingkat
  • Pemasangan sendiri yang mudah
  • Jimat kos! Tidak menggunakan elektrik
  • Kos penyelenggaraan yang rendah
  • Tahan lama
  • Mudah digunakan


Sistem Penulenan Air Bio-Evolve direka secara teliti dengan sistem penapisan 4 fasa yang inovatif. Setiap penapis direka khas untuk melakukan proses penapisan yang khusus bagi menghasilkan air yang tulen, bersih dan selamat untuk kegunaan manusia. Pendek kata, ia adalah cara mudah untuk menikmati air berkualiti tinggi!


1. Pra-Penapis A : Seramik
Seramik padat dengan taburan pori yang bersaiz kurang daripada 0.9 mikron memastikan semua bendasing seperti karat, keladak pasir dan bakteria ditapis sempurna bagi mencapai penulenan air sehingga 99.999%.

2. Penapis B : Pengubah Bertenaga
· Bebola Bio
· Karbon Teraktif
· KDF

Bebola Bio memecahkan struktur molekul air menjadi molekul yang lebih kecil supaya air tersebut lebih mudah diserap oleh badan di samping meningkatkan kadar metabolisme. Selain itu, ia menambahkan keupayaan air untuk mengandungi lebih banyak oksigen di dalam badan.

Ia mengandungi spektrum sinaran tenaga yang luas yang mengawal, mengaktif dan menyeimbangkan fungsi cecair badan. Air bertenaga tinggi dapat menggalakkan keaktifan dan kelancaran pergerakan sel-sel badan.

Karbon Teraktif menyahkan klorin, pewarna dan bau yang kurang menyenangkan.

KDF menyingkirkan logam berat seperti plumbum, tembaga dan kadmium.

3. Penapis C : Penapis Pengubah Berion
· Bebola Ion
· Bebola Nano
· Bebola Bio

Dengan menggunakan Teknologi Pengubahan Berion, gabungan Bebola Ion, Bebola Nano dan Bebola Bio dapat meningkatkan dan menstabilkan tenaga di dalam air supaya kelompok molekul air kekal berada pada saiz terkecil untuk jangka masa yang panjang.

Selain itu, ia meningkatkan tenaga ke paras yang lebih tinggi di samping memastikan air bersifat alkali untuk kebaikan kesihatan manusia. Ia membantu menggalakkan kadar metabolisme dan mengaktifkan sel untuk meningkatkan sistem imunisasi serta fungsi detoksifikasi.

4. Penapis D : Blok Karbon Inovatif Hebat Ultra Padat
Teknologi Proses Haba yang unik menghasilkan ribuan pori halus pada blok karbon yang mengoptimumkan penyerapan bahan pencemar seperti bahan kimia berbahaya, peluntur dan pewarna tetapi membenarkan mineral penting melepasi blok karbon seperti kalsium, magnesium dan florida yang menentang kerosakan gigi supaya kekal berada di dalam air.

ganti filter bio evolve
Cara nak ganti filter ni sangat senang. As stated earlier, kos maintenance pun rendah u all just need to buy filter A, B, C or D untuk replace the old one. Filter A kena tukar setahun sekali. Filter B dan C kena tukar 2 tahun sekali. Filter D tukar 3 tahun sekali. Nak cari filter ni nanti contact je 0126714487.


Jangan risau status halal water filter ni sebab company sangat serious in this matter. So, this is halal certificate daripada kerajaan Malaysia. Seramik penapis air bukan dibuat daripada tulang binatang ye tuan-tuan dan puan-puan.

So anybody yang baru pindah rumah and need water filter yang berteknologi tinggi, air mineral daripada paip dan beralkali, do contact me at 0126714487. Area Kajang, Bangi or Shah Alam we will drop by at your doorstep. Walaupun I'm a PB corset agent, but I'll give a consultation & services on Bio Evolve as well.

premium beautiful certified agent,
0126714487
Post a Comment