Monday, December 14, 2015

Detox dengan air MINERAL



Hi readers!

Happy Monday to all & selamat bercuti untuk orang-orang Selangor. Semoga sihat dibawah lindungan-Nya. Yang tak sihat, minum air mineral banyak-banyak untuk cairkan darah & sejukkan badan.

air bersih

Selalunya orang yang tak sihat sinonim dengan 'minum air kosong banyak-banyak'. betul tak? Contohnya kalau demam mesti doktor akan bagi tau minum air kosong untuk keluarkan panas dengan cepat. Minum air 'kosong' ke air 'mineral'?? Okay I just discovered about air 'kosong' a few years back.

Apa beza air mineral & air kosong? Haaa kan macam sama je. Kalau pergi kedai runcit ataupun kedai Mesra Petronas nak beli air mineral selalu ambik yang mana? Penutup botol biru/hijau ataupun putih?
.
.
.
.
.
Penutup botol air mineral color biru/hijau ye. Penutup botol drinking water pulak color putih. And harga mineral water mahal sikit compare to drinking water. Kenapa ya?

Biasanya korang tak kisah pun kan, asalkan hilang haus korang tu. Kalau korang menghayati rasa air tu (walapupun air tu tak bercolor!) air mineral tu tasty than drinking water. Rasa 'hidup' je air tu. Drinking water contain H2O sahaja ataupun air kosong lah sebab takde mineral. Air mineral contain minerals needed for our body, magnesium kalsium sodium etc. Dan air mineral ni jugak diambil drp air bawah tanah yang kita tau ada banyak mineral. Lagi dalam, lagi tinggi mineralnya. Disebabkan akak ni graduate degree in Mineral Resources Engineering, tiap-tiap hari belajar pasal mineral dalam tanah, meh kita tengok water table.

air mineral bersih

Biasa kan tengok tepi lereng-lereng bukit orang tadah air dalam botol. Sebab diorang rela tadah air from water table tu daripada minum air kat rumah! Lagi bermineral, tulen dan selamat.

Air minum yang bagus mestilah:
  1. ada mineral
  2. particle air yang halus
  3. air yang ada energy
  4. anti-oxidizing (tak berkarat)
  5. alkali rendah (pH 8 - 8.5)
  6. bebas drp heavy metals
mineral water bio evolve

Air yang kurang mineral ataupun takde mineral langsung (air kosong) ialah air daripada paip dan di masak berulang kali. Biasanya air daripada dispenser yang ada hot and cool tu. Bila air yang dimasak berulang kali, kandungan mineral akan berkurang.

Air mineral yang beralkali ni dapat neutralkan asid dalam badan & detox at the same time. Baru lah badan kita sihat & energetic bila ade process detoxification.

Thats why I choose Bio Evolve water filter yang boleh pasang terus dekat sinki dapur. Terus boleh minum from the pipe, guna untuk masak, basuh sayur-sayuran & fruits and rinse our dishes dengan air bersih. Actually kita tak perasan pun kan bila kita basuh sayur-sayur n buah dengan air paip yang ada karat & heavy metals. Benda-benda ni la yang menyebabkan orang umur 25 tahun pun dah dapat kanser!


Harga Bio Evolve RM 2588, harga mampu milik dan berbaloi untuk cegah penyakit-penyakit yang perlu dirawat yang kosnya berpuluh-puluh ribu. Sayang buah pinggang anda untuk tapis segala logam berat daripada air yang kita minum.

SHOM agent
0126714487
Post a Comment