Tuesday, October 6, 2015

Fenomena COZUMA CC Cream



Hi readers..

Tiba-tiba rasa macam best pulak nak update blog hari-hari. Semangat terlebih ala-ala sugar rush gitu. :D

Okay hari ni kita nak cerita sikit pasal CC Cream kiranya CC cream ni antara produk baru daripada Hai-O marketing dan antara yang paling LARIS setakat ni dan InsyaAllah seterusnya. Sebelum ni dengar je kat iklan ada AA cream, BB cream, CC cream dan yang terbaru DD cream. "Duo Alphabet" cream ni asalnya daripada Korea. Kan ke kulit orang perempuan Korea cantik-cantik rasa geram je tengok? Haaa kan kan. Diorang la invented cream 'alphabet' ni.

Serious tak pernah ambik tau pun AA ke BB cream dulu. So bila dah nampak kesan kat muka sendiri bila pakai CC cream, baru la nak ambik tau pasal semua duo alphabet cream ni. Memang kalau tak pakai sendiri dulu, tak pandai nak cerita pasal produk. Dah pakai sendiri, tengok kesan sendiri baru berani promot, betul tak?

Ada banyak brand CC cream, you all boleh google je berlambak ade kat market. Daripada yang mahal sampai lah yang murah. Semua function sama je, untuk membetulkan contour color kat muka kita ni. Kadang bila apply cream ke mosturizer, muka bercapuk-capuk putih kan. Tapi kalau pakai CC cream, warna muka kita nampak satu tona je. Satu tone colour okeh, jarang nak guna perkataan tona ni hehe.

CC cream daripada Hai-O ni namanye COZUMA CC CREAM. Rupanya macam kat bawah ni;

Cozuma CC Cream

Cozuma CC Cream

Comel je tube cozuma cc cream ni, boleh masuk dalam handbag you all. Ringan je dan sangatlah senang untuk yang tak sempat nak cecantik depan cermin kat rumah, you all boleh terus apply dalam kereta masa kat traffic light ke traffic jam ke :P Tapi memang sungguh, tak nampak cacat cela bila you all apply dalam kereta, 30 saat dah siap!!

Cozuma



50 gram cc cream tube ni tahan sampai 4 ke 5 bulan. Tekstur dia yang ringan dan halus sampai bila you all apply tu terus masuk ke pori-pori muka dan tak payah risau kalau nak ambil wudhu'. Sangat mesra wudhu' sebab tak payah nak wipe muka.

Kalau you all kerja kat luar pulak, kat tapak site ke construction ke jangan risau sebab cc cream ni ada SPF 30++ yang dah memang cukup untuk tapis sinaran matahari tu. Kalau nak pakai mosturizer lain ataupun sunblock, boleh apply cc cram dulu, lepas tu sapu la cream lain. Kalau nak la. Tapi pada kita, dah cukup dah CC cream tu. hehehe malas nak tepek banyak-banyak.

Nak tau hebat ke tak CC cream ni, jom kita baca 10 kebaikan cream magic ni

calit calit cantik

Berapa ringgit pulak cream calit-calit cantik ni?

RM 110 je satu tube. Tapi kenapa nak beli 1 kalau dapat FREE 1 bila beli 3?? Hehehe sementara tengah promotion ni. Jom calit-calit cantik dengan CC Cream!!

Calit Calit Cantik


premium beautiful certified agent,
0126714487





Post a Comment