Thursday, September 17, 2015

Khasiat Mineral Coffee



Hello readers!!

Harini kita nak share khasiat kopi garam buluh ni. Kenapa beribu-ribu kotak boleh terjual dalam masa sebulan!

i) Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu duk perabihkan stok bagitau- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang umur (kesihatan meningkat). Kebanyakan dr kita mmg tak boleh nak minum terus garam buluh ni sebab rasa dan baunya tak sedap... tapii.. bila garam buluh terdapat dalam kopi mineral.. rasanya wahh!! sedap betulll!! ini yang sgt special!!

ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid) . That's why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyang je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah ambil banyak...Pastu senang nak membuang, so perut lega!! Kepada yg minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral - tidak lagi!

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali, so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari)..yang kencing manis reduce sugar level dari 11 kepada 7!! org diabetis takut woo nak minum 3 in 1!! pastu kalau biasa2 ada bisa2 tumit dan lutut...pas minum hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)...

iv) Kalau badan anda banyak toksik, dan anda bukanlah pencinta air mineral (minum 3L-5L sehari)..maka kalau sapu Bio Ever mungkin menyebabkan naik ruam di kulit, so utk bagi cepat sikit flush toksik tu, kami galakkan minum garam buluh...dah kalau tak boleh telan yang biasa, meh la minum dengan kopi ni

v) Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral mmg marvelous!! Cukup rasa!! Kalau anda rasa2 nak demam..tengah berdedar2 panas tu, minum 1 cawan kopi mineral panas... dlm setengah jam berpeluh2 then insyaAllah beransur2 lega..

kopi mineral garam buluh

Selain garam buluh, ape lagi yang ada dalam MINERAL COFFEE ni?

1. Kopi robusta
-kopi robusta berkualiti tinggi diimport dr negara vietnam, pengeluar kopi robusta terbesar dunia (biasanya kalau pegi vietnam org akn kirim utk beli kopi sbb kopi vietnam mmg sedap)
-aroma kopi yg wangi - (drpd minum nescafe pagi2...baik minum mineral kopi
-mengandungi kandungan 'chlorogenic acid' yg tggi dan bantu kawal berat bdn (anti obesiti)

2.garam buluh organik
-garam buluh paling berkualiti
-diimport dr syarikat gergasi kaeam trd co ltd di korea
-satu2 nya syarikat pengeluar garam buluh yg diiktiraf oleh kerajaan korea
-pelbagai mineral -magnesium ,besi, kalsium ,dan kalium

-Blh utk org mengandung yg rendah hb
-kaya dgn unsur anti oksida
-hilangkan keletihan fizikal dan mental
-melegakan tekanan
-sesuai jgk utk darah tinggi, kencing manis, migrain, sengugut,sukar tidur

Sbb kandungan mineral dlm kopi tu.

Meh nak order calling2 or whatsapp je 0126714487

Post a Comment