Friday, August 21, 2015

SHOM tukar destinasi



Wahhh bangga n bersyukur sangat bila berada dibawah naungan Sahajidah Hai O Marketing ni!

Trip ke Bangkok sepatutnya dijadualkan minggu depan dibatalkan atas sebab-sebab keselamatan. Incident bomb baru-baru ni dekat Bangkok terpaksa dibatalkan walaupun terpaksa menanggung kerugian 2 juta! 2 juta okay!!

Tapi, SHOM akan decide tempat yang lagi best untuk gantikan pakej intensif pelancongan untuk usahawan-usahawan Hai-O. Bertuah sangat dapat company yg super best macam ni.




Monday, August 3, 2015

Tazkirah pagi



Alhamdulillah.. Syukur sangat dikurniakan group leaders yang hebat-hebat dalam PIN. Business diajar, spritual di kongsi and motivational words tak pernah lekang!

Ini one of tazkirah utk minggu pertama permulaan Ogos 2015.

Kait kan dgn biz apa intipati surah Al Asr ni..

Nak berjaya dlm biz, kene..

1. Beriman - yakin pada rezeki dari Allah. Sentiasa ingat pada Allah dan sentiasa berdoa (meminta dari Allah).. jgn sombong nak meminta dari Allah sebb kita tak punya apa2.

2. Beramal Soleh - org yg soleh, org yg buat dan jaga ibadat dia. Buat biz ibadat tak? Kalau kita rasa biz kita ni satu ibadat kita kepada Allah, jaga la biz kita ni sebaik2 nya.. buat biz dgn penuh tertip.. ikut cara dan adap dlm biz yg kita buat ni.. InsyaAllah confirm berjaya.

3. Berpesan pada kebenaran - kita tahu biz ni boleh berjaya. Kita tahu biz ni boleh merubah hidup.. sampaikan lah kebenaran tentang biz kita ni pada org lain. Jgn tamak nak berjaya sorang2. Jagn takut nk sharing atau sponsor. Sebab kita tak menipu. Kita sampaikan kebenaran tentang biz kita. Berjaya tak kita?

4. Berpesan dengan sabar - Biasa dalam biz kita ni bukan semua org boleh terima.. tapi kita teruskn usaha untuk berkongsi dengan sabar. Walau apapun reaksi dan cabaran yg kita dapat, Allah dah cakap kalau tak nk rugi teruskan dgn sabar.. sabar, sabar dan sabar..

InsyaAllah kalau kita faham kita tak akan rugi sebab tu janji Allah bukan zul yg cakp..

#tazkirahpagiPIN