Tuesday, December 16, 2014

Hadiah untuk 2015



**HADIAHKAN SESUATU YANG BERHARGA UNTUK DIRI SAYA SEMPENA 2015**


♡ 2015 Saya nak lebih langsing
♡ 2015 Saya nak lebih sihat
♡ 2015 Saya nak lebih berkeyakinan
♡ 2015 Saya nak suami bertambah sayangkan saya..


Saya nak hadiahkan sesuatu yang boleh jadikan saya tampil hebat dan bergaya di tahun 2015!!

Kenapa perlu peningkan kepala..

JOM Hadiahkan 'Premium Beautiful Corset' Kepada diri kita sempena tahun baru 2015..

Anda bukan hanya dapat set corset 'Premium Beautiful' yang berkualiti tinggi malah anda akan tampil lebih bergaya, langsing, sihat dan anggun ditahun baru..

Bayangkan hari pertama di tahun baru, anda melangkah ke office dengan penuh bergaya dengan 'Premium Beautiful Corset'. Rakan-rakan anda confirm akan berasa cemburu melihat potongan badan anda yang berbeza di Tahun Baru.. wow!!

Semua mata tak akan berkelip melihat perubahan anda dihari pertama di tahun baru.. fuhhhhh

Anda Confirm akan mendapat,

● Potongan badan yang menawan 'serta merta' sebaik sahaja anda sarungkan Premiun Beautiful di badan anda!! (Fast result)

● Rakan-rakan anda akan terus mencemburui anda di hari pertama tahun baru

● Anda akan lebih bersemangat dan berkeyakinan melangkah ke tahun baru..

Fuhhhh...

Macam mana saya nak dapatkan Premium Beautiful ni!!

BERITA BAIK!
•••••••••••••••••
Sempena tahun baru kami akan memberikan special discount untuk anda! Year end discount hanya dari kami..

Hanya PM kami sekarang dan kami akan hantar 'Premium Beutiful' terus kepada anda.

♡ FREE Trial
♡ LIFE Time Warranty
♡ SUPER BRAND
♡ FREE Service
♡ 100% Customer satisfaction

CEPAT hubungi kami sekarang.... Hadiah misteri menanti 5 yang terawal!!

#PIN #PINLeaders #PINFamily #PBMania #PINPower #AgentPuanSeri
#HadiahTahunBaru #2015 #PremiumBeautifulForMe





Tuesday, December 9, 2014

Tips untuk kekal bertenaga!!



Good morning everyone!! Harini nak share tips sikit macam mana kita nak bangun segar bugar without baring balik bila tengok alarm clock! hahaha mesti ramai yang buat kan?


Energetic and fully recharged bila bangun pagi with BVSM!!



Bangun pukul 5 pagi pun still segar sampai ke petang bila kita tidur dengan kualiti.

Kita perlukan tidur yang berkualiti sebab frekuensi molekul-molekul dalam badan kita terganggu oleh radiasi disekitar kita yang kita tak nampak pun!! Contoh, public wifi, signal wave daripada handphone dan juga laptop.

Fungsi pelapik tilam #biovelocity sleepmate ni adalah untuk membetulkan semula frekuensi molekul yg terganggu pada siang hari.

Masa tidur, #bvsm yang disuntik garam laut (molten salt) yang mempunyai tenaga matahari dhuha memberi tenaga kepada badan kita untuk kita kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari. Wowww!!

Satu pelapik tilam queen size ini mampu dimiliki oleh setiap isi rumah. Contact me kalau anda rasa anda mahu kekal sihat dan bertenaga!!

nurhafizakamaruddin@gmail.com
0126714487

Saturday, December 6, 2014

Slipped Disc!



Struktur tulang belakang manusia, terdapat 'jelly-like structure' yang dipanggil 'disc'.  Disc ini bertindak sebagai pelindung atau kusyen pad diantara tulang-tulang di bahagian tulang belakang. 

Slip Disc terjadi apabila disc yang menjadi kusyen antara tulang-tulang ini membengkak atau membenjol atau tersasar dari keadaan asalnya.

Disc yang membengkak ini akan menekan urat-urat saraf berhampiran. Kebiasaanya kesan slip disc akan mengakibatkan kebas-kebas dan sakit yang tidak terhingga dibahagian pinggul seterusnya ke kaki dan ke bawah.


How Slip Disc Happen?
  1. Improper lifting
  2. Duduk atau baring dalam keadaan postur badan yang tidak betul
  3. Membongkok terlalu lama
  4. Angkat beban yang terlalu berat
  5. Common 'sport injury' terutamanya bagi yang terlalu ghairah mengangkat berat di gym.

How to cure Slip Disc?

TIADA ubat untuk menghilangkan penyakit ini selama-lamanya. Cuma terdapat beberapa pendekatan bergantung pada severity slip disc itu sendiri.
  1. Ada kes yang memerlukan pembedahan.
  2. Fisio juga salah satu cara rawatan terbaik walaupun ianya memakan masa. Fisio bermula dengan rawatan cold pack pada peringkat permulaan diikuti dengan hot pack ditempat sakit. Rawatan diteruskan dengan senaman ringan bagi menguatkan otot-otot bahagian yang terlibat.
  3. Rawatan thermal seperti bersauna adalah digalakkan bagi mengurangkan sakit.
  4. Menggunakan lumbar corset ataupun corset premium beautiful (PB).
Tetapi slip disc boleh berulang jika kita melakukan perkara-perkara salah terhadap tulang belakang kita.


How PB helps Slip Disc?

PREMIUM BEAUTIFUL (PB) didatangkan dengan fabrik yang disulami cahaya infra merah jarak jauh (Far Infra red Rays) yang berfungsi mengatasi masalah sakit tulang belakang seperti bongkok, slip disc, sakit pinggang dan lenguh-lenguh serta sakit sendi. Suntikan Far Infra Red Rays (FIR) paling banyak dalam tetulang bengkung (waist nipper) untuk memberi rawatan thermal yang berterusan. PB juga dapat membantu mengekalkan badan dalam keadaan postur yang betul sepanjang hari. Secara tidak sedar kita akan sentiasa berada dalam keadaan postur yang betul dalam kegiatan seharian. Dengan pemakaian yang berterusan PB dapat membantu melindungi tulang belakang kita.

Dengan pemakaian PB, kita dapat mengoptimumkan penyerapan FIR ke dalam tubuh kita melalu 3 sumber iaitu daripada sinaran matahari, tubuh kita dan juga PB itu sendiri. FIR dari cahaya matahari kaya dengan vitamin D yang baik untuk kesihatan tulang. Ianya telah digunakan untuk mengatasi osteoporosis (tulang rapuh) dengan membina keseimbangan kalsium dalam tubuh. Secara tidak langsung dengan menigkatnya kadar penyerapan vitamin D dalam tubuh, dapat meningkatkan penyerapan kalsium. Ini membantu pembentukan dan pembaik pulihan tulang dan mencegah penyakit-penyakit tulang termasuk slip disc dan artritis.

For details on premium beautiful
hafiza
+60126714487
nurhafizakamaruddin@gmail.com


Tuesday, December 2, 2014

Balut badan dengan BVSM



[Demam Denggi]

Ramai pulak yang kene demam denggi lately ni. Kat kawasan bangi/kajang tiap-tiap minggu ada je yang masuk ward.

Jangan keluar waktu maghrib. Tutup semua tingkap n pintu before 7pm. Make sure takde air bersih bertakung kat kawasan rumah.

Last year pernah visit one of my friends dekat ward yang kena demam denggi. I advised her to use comforter #bvsm.. Dengan izin Allah esoknya naik platelet darah.

Alhamdulillah.. Itu semua kerja Allah. Tapi kita kene berusaha selagi boleh untuk pulihkan pesakit..



Alhamdulillah



Source: weheartit.com
Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah

Setiap pagi cuba mengungkapkan perkataan Alhamdulillah sebanyak yang boleh tanda kesyukuran kita kepada Illahi. Tak kira kita dalam keadaan susah ataupun senang, kerana setiap apa yang terjadi, susah ataupun senang sememangnya terdapat hikmah yang diberi.

Alhamdulillah syukur diberi peluang untuk melalui hari-hari yang hebat, minggu-minggu yang hebat sepanjang 2014. Memang tak dapat nak digambarkan perasaan yang sangat teruja dan seronok melalui satu pengalaman yang baru setiap hari dalam hidup ini.

Percaturan Allah itu maha hebat dan tepat. Dia tahu bila dan kenapa sesuatu perkara itu terjadi. Yang lebih hebat dia tidak berikan apa yang kita mahu tapi dia berikan kita apa yang kita perlu.

Pertambahan satu lagi portfolio kepada kita, bukan bermakna kita harus ketepikan portfolio yang lama. Tapi pertambahan ini merupakan salah satu amanah yang diberikan oleh Allah kepada hambanya yang mampu untuk menggalas amanah ini.

Sama juga dalam kehidupan seharian kita, bila kita dinaikkan pangkat ia tidak hanya datang dengan pangkat dan gaji yang baru, tapi ia datang dengan tugasan baru yang lebih hebat, amanah baru dan tanggungjawab yang baru.

Di dalam berniaga juga begitu, semakin lama kita berniaga, semakin besar tanggungjawab kita dan amanah yang perlu dipikul. Semakin besar perniagaan kita, semakin ramai orang yang memerlukan kita, semakin ramai pelanggan yang mempercayai kita, semakin ramai orang juga tidak menyukai kita. Itu lumrah dan ia datang dalam satu pakej. Tapi Allah maha adil, dia tahu hambanya yang layak dan mampu sahaja akan diberikan amanah ini.

Cuma kita harus memperhalusi sesuatu yang terjadi dengan lebih teliti. Mungkin kadang-kadang kita gagal melihat hikmah disebalik ketentuan Allah. Dan amatlah rugi jika kita terlepas untuk mempelajari sesuatu dari apa yang terjadi.

Setiap hari cuba fikirkan yang kita akan lalui hari dengan lebih baik dan cuba bersikap POSITIF sebelum kita terus melihat yang negatif.

Belajar untuk memikirkan sesuatu yang POSITIF dahulu sebelum memikirkan perkara negatif. Ia akan membawa kita terus melihat satu pandangan baru betapa indahnya dunia yang kita diami ini jika anda berjaya menguasai ilmu ini. Dan percayalah sesuatu yang hebat pasti akan terjadi pada diri anda hari ni jika anda betul-betul berjaya menguasai ilmu ini hari ini. JOM kita cuba!!

Monday, December 1, 2014

Between Iphone 6 and Premium Beautiful Corset



Elegance and nice!

Source: Mobile88
Ramai dah update masing-masing beli iPhone 6 and iPhone 6 plus. Jom kita tengok berapa harga iPhone 6 ni. Since I'm using iPhone 5, no doubt iPhone is the best and the fastest so far. (jangan marah ye Samsung and Nexus user)

Source: Mobile88

Kenapa ada * tu? Price stated is starting price ya. :) This one is 16GB. Ada 64 GB and 128 GB juga.

Kepada yang gadget freak, of course tak nak ketinggalan. Kawan-kawan aku dah beli, aku bila lagi kan.

But I tell u what. For me, kesihatan dan kecantikan lagi penting untuk seseorang perempuan ataupun wanita (pheewiit). I would rather invest on my beauty and health sebelum membeli gadget.
.
.
.
.
.
.
.
.

Premium Beautiful corset mahal? Common ladies and gentleman.

This is LIFETIME WARRANTY corset we are talking about. 

This is SUPERBRAND corset we are talking about.

This is PREMIUM quality corset we are talking about.

3 pieces corset lagi murah daripada iPhone 6!! TAPI lifetime warranty. Kalau anda seorang suami, jom hadiahkan isteri anda satu set premium beautiful classic.


PB Classic

Dah ada PB classic?! Lets wear premium beautiful elegance :D

PB Elegance

I am Premium Beautiful consultant. Can call/text me at 0126714487 for FREE trial!