Monday, October 27, 2014

Motivation and Quotes



Alhamdulillah pagi yang penuh barakah dan ceria.

Setiap hari saya bangun mesti nak bukak satu atau dua positif quotes atau ayat-ayat motivasi pagi yang bagi semangat untuk membuat kerja kat office ataupun kerja rumah mahupun online business. Sebab apa? Sebab the first word of the day will effect yourself for the whole day or maybe for the whole week.

Kita pun tak nak benda-benda yang tak elok berlaku kepada kita dan family kita.Tapi sedar tak sedar, pemikiran kita sendiri yang membuatkan kita bertindak untuk melakukan sesuatu. So, kalau pagi-pagi dah di'suap' dengan kata-kata hikmat dan motivasi, agak-agaknya mcam mana sikap atau attitude kita satu hari tu? Haaaa best kan kalau kita sentiasa senyum pergi kerja, takde istilah Monday's blue dalam kamus hidup.
*dah macam pakar motivasi pulak aku. :D

Tapi itulah yang saya buat setiap hari, bukan sahaja effect pada emosi tapi kesihatan fizikal jugak. Tak percaya? Cuba buat!


Fahamkan setiap byte perkataan dan fikir :)
Orang-orang yang sukses bermula daripada Motive dan Action.
Dan setiap hari mereka amalkan 'Motivation'. 
Motivate diri sendiri dulu itu penting dan berani untuk berubah!



Post a Comment