Tuesday, October 29, 2013

Mineral Coffee for coffee lover



Hello readers..

Harini I nak bercerita sikit kelebihan mineral coffee ni ye. Ramai juga yang tertanya-tanya kenapa coffee tu dipanggil 'mineral' coffee. Main ingredient coffee yang best ni ialah garam buluh. Kenapa garam buluh? Garam buluh ni lah yang memberi mineral pada coffee yang sedap ni.

I nak cerita sikit bagaimana garam buluh dihasilkan. Garam buluh di kumpulkan daripada pantai barat Korea yang tidak dicemari. Buluh yang berumur 3 tahun dipilih dan digunakan untuk dipotong dan selepas itu garam yang dikumpukan tadi akan dimasukkan ke dalam buluh tersebut. Kemudian buluh itu di masukkan ke dalam incinerator dan dibakar berulang kali dengan suhu 1000 degree celcius to 1500 degree celcius. Kenapa kene bakar berulang kali? Untuk membuang toksin dan heavy metal yang terdapat di dalam garam tersebut. Garam buluh akan bersifat alkali selepas pembakaran dijalankan.


Garam buluh ni terdapat lebih daripada 70 jenis mineral didalamnya and has been tested at Midwest Laboratories Inc. Kandungan magnesium yang tinggi dapat membantu pembentukan sel-sel baru, menjaga hati dan juga ginjal. Best tak minum coffee sambil minum mineral-mineral yang ada dan anti-oxidant pulak tu? Hehehe...


Satu kotak mineral coffee ni harganya RM 26.50 sahaja dan mengandungi 20 sachets. Based on the testimonials, mineral coffee dapat membuatkan kita rasa segar dan bertenaga sepanjang hari. Selain itu ia dapat mengurangkan rasa lapar dan gastrik. Kandungan mineral dalam coffee ni membuatkan ianya bersifat alkali. Garam biasa yang kita gunakan tu bersifat acidic. Kebanyakan makanan dan minuman memang bersifat acidic. Jadi dengan minum coffee secawan sehari dapat mengurangkan asid di dalam badan. Garam buluh juga berfungsi untuk menurunkan hypertension atau darah tinggi. Sambil minum coffee sambil jaga kesihatan.

Readers yang ada kedai makan, restaurant, resort ataupun hotel, this is a good investment.. Even kedai-kedai mamak pun dah banyak ambil stok. Kalau order, satu karton terus. Sangat senang kalau sesiapa yang nak buat business dengan low capital dan high profits dengan hanya menjual mineral coffee sahaja. 

Jom kita tambah side income, generate 4 figure, 5 figure or 6 figure dengan sign up as a MINERAL COFFEE AGENT!!! and of course dengan GLAM. Group yang paling besar, paling dinamik dan paling aktif! 


Be part of GLAMpreneur, we will teach you how to generate side income!!
call/whatsapp +6 0126714487




Post a Comment