Sunday, October 27, 2013

Bio Aura Water Filter



Hello and Guten Morgan to all readers..

Sebelum ini saya tidak pernah lagi mempromosikan Bio Aura water filter. Tapi bila malam tadi ada kawan office yang bertanyakan tentang Bio Aura, mestila saya pun jadi kalut sebab tak pernah nak ambil tahu tentang produk tersebut. Yer, Bio Aura ialah salah satu produk Hai O juga.

Sebagai seorang 'part-timer' dalam business ini, kita perlulah bersikap ingin tahu tentang setiap produk yang berada dibawah company. Ilmu setiap produk perlu dicari dan digali untuk memudahkan kita berkongsi tentang kebaikan setiap produk. Knowledge dan skill ber'business' akan tajam secara automatik walaupun kita bukan daripada background business. Semuanya dihujung jari dengan adanya internet. (macam dah lari topik sikit nih) 

Walaupun saya tahu ada BANYAK jenama water filter yang ada sekarang dan MURAH, tapi tak salah kan untuk saya share tentang kebaikan water filter Bio Aura. Setiap jenama ada fungsi dan kebaikannya yang tersendiri.


Water filter Bio Aura dah lama berada dipasaran Malaysia dan sudah ramai pengguna Bio Aura water filter. Komponen utama Bio Aura water filter ini terdiri daripada 6 jenis filter yang mempunyai fungsi yang berlainan. 

Bio Aura component
  • Menggunakan teknologi Nano
  • Fungsi utama: membersih, mengalkali dan memberi tenaga kepada air minuman secara optimum.
  • Ada 6 jenis penapis yang mempunyai fungsi yang berlainan
  • Cadangan penukaran penapis
Kebaikan air Bio Aura
  • Fungsi penapis:
PENAPIS A: Membersih
menapis dan menyingkir bahan pencemar seperti karat, kotoran, pasir lumpur dan bakteria.

PENAPIS B: Menghilangkan bau
Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, warna, rasa, bahan pencuci dan elemen-elemen kotor yang lain bagi mengelakkan pertumbuhan bakteria.

PENAPIS C: Stabil & Memperkayakan mineral  
Activated carbon block untuk menyingkirkan logam-logam berat dalam air.  Unsur resin pula akan melembutkan molekul air dan memberi kesan dengan menghasilkan bahan-bahan mineral. (Saya pernah buat research ni as final year project di universiti dulu)

PENAPIS D: Selamat
Mengikut standard keselamatan antarabangsa

PENAPIS E: Bertenaga
meningkatkan kapasiti air untuk membekalkan kandungan oksigen di dalam badan.

PENAPIS F: Beralkali
Kenapa perlu air bersifar alkai?? baik untuk tubuh badan, menggalakkan metabolisme, mengaktifkan sel-sel badan untuk menguatkan sistem imunisasi dan fungsi detoksifikasi badan.

  • Bahan berkualiti. Bahan-bahan terbaik digunakan dalam pembuatan penapis.
  • DIY: Rekaan yang mesra-penyelenggaraan: Sistem ‘pusing dan kunci’ memudahkan pengguna dalam menukar dan membersihkan penapis.
  • Pemasangan yang mudah: Alat-alat gantian disertakan untuk kesesuaian pelbagai jenis kepala paip di rumah.
  • Penutup penapis yang berwarna: Setiap penapis yang diindikasikan dengan warna berbeza memudahkan pengguna.
  • Saiz penapis yang lebih besar : Membekalkan kandungan yang lebih tinggi dan menjamin keberkesanan.
  • Kegunaan yang luas: Sesuai dipasangkan di rumah, pejabat, kilang, dan kedai-kedai makan.
  • Tidak menggunakan elektrik, dapat menjimatkan tenaga dan kos.
  • Selamat digunakan. Air Bio Aura boleh diminum tanpa dididih.

Kenapa perlu air beralkali?

Research di Jepun menunjukkan penyakit-penyakit seperti dibawah dapat di ubati dengan minum air yang beralkali
  • Artritis
  • Pedih ulu hati
  • Keletihan yang kronik
  • Masalah penghadaman
  • Kekejangan kaki
  • Tekanan darah tinggi
  • Masalah peredaran darah
  • Migrain 
  • Rasa loya
  • Masalah berat badan
  • Osteoporosis
  • Psoriasis (penyakit kulit)
  • Tekanan
  • Penyakit hati – hepatitis, sirosis, barah
  • Pankreas – pancreatitis, kencing manis, barah
  • Buah pinggang – nefritis, nephrosis, barah
Jadi, kepada yang berminat untuk membeli dan ingin tahu lebih lanjut tentang water filter ini, boleh text/whatsapp 0126714487 or email me at nurhafizakamaruddin@gmail.com

Post a Comment