Saturday, June 29, 2013

Lets purify our food




Apa yang you all akan buat bila nampak buih-buih yang terkumpul di atas permukaan seperti gambar dibawah:




Buih-buih ni daripada rebusan ayam. Biasanye kalau nak buat stok ayam ataupun sup ayam, kita akan rebus dulu ayam tu. Mesti ada kawan-kawan yang selalu masak kat rumah pun experience bende yang sama.

It is a FATTY ACID people! Fatty acid is a polymer-based dan susah utk absorb kedalam badan. Sangat2 bahaya dan boleh menyebabkan cancer. As we all know, ayam-ayam bandar kebanyakan disuntik dgn fatty acid. Secara tidak sedar, dah banyak sebenarnya kita consume makanan yg tak sihat langsung ni.

Macam mana nak buang fatty acid ni? Bile dah nampak buih-buih pada rebusan ayam ni, berapa ramai sangat yang akan senduk dan buang buih-buih racun tu. Walaupun kita dah basuh dengan garam ataupun air beras, tetapi buih-buih tu tetap ada!! Dengan membuang buih-buih tersebut, the problem is not solved..

Jadi saya gunakan Biozone food purifier. You all boleh tengok sendiri buih-buih yang dihasilkan selepas 15 to 30 minit purifying process.






Buih2 ni ialah fatty acid yg tak boleh dibakar sbb it is a long chain polymer-based. Macam you all bakar plastik.. It is non biodegradable..

Gunalah biozone purifier untuk kesihatan diri dan keluarga.. Semua jenis makanan mentah boleh purify dgn biozone.. Sayur-sayuran, ikan, daging, buah-buahan etc..
Post a Comment