Monday, November 4, 2013

Gorgeous body shape on your wedding



Hello and hai to all readers,

Cuti sekolah dan wedding sangat sinonim kan. Bila musim cuti sekolah je, ramai pasangan yang merancang perkahwinan mereka.

Naluri seorang wanita yang sentiasa ingin kelihatan cantik especially di majlis perkahwinan mereka sendiri adalah normal sebab majoriti jemputan yang datang akan tertumpu kepada pasangan pengantin terutamanya pengantin perempuan. Waktu sekarang jugak la ramai yang google image fesyen-fesyen terbaru untuk dipakai masa hari yang paling bersejarah tu..



Daripada rambut hingga ke hujung kaki memang di 'groom' at least 3 bulan sebelum hari persandingan. Kalau tak mesti rasa tak confident je nak jalan di tengah-tengah lautan manusia (ecehhhh..). Macam I dulu, perkara yang paling penting ialah bentuk badan. Setiap hari sekurang-kurangnya 20 minit I akan spend masa untuk sit-up. Sebab takut baju yang di tempah awal tak muat. Makan malam jauh sekali. Air kosong 2 - 3 liter sehari. Haha sangat disiplin mase tu.


Tuesday, October 29, 2013

Mineral Coffee for coffee lover



Hello readers..

Harini I nak bercerita sikit kelebihan mineral coffee ni ye. Ramai juga yang tertanya-tanya kenapa coffee tu dipanggil 'mineral' coffee. Main ingredient coffee yang best ni ialah garam buluh. Kenapa garam buluh? Garam buluh ni lah yang memberi mineral pada coffee yang sedap ni.

I nak cerita sikit bagaimana garam buluh dihasilkan. Garam buluh di kumpulkan daripada pantai barat Korea yang tidak dicemari. Buluh yang berumur 3 tahun dipilih dan digunakan untuk dipotong dan selepas itu garam yang dikumpukan tadi akan dimasukkan ke dalam buluh tersebut. Kemudian buluh itu di masukkan ke dalam incinerator dan dibakar berulang kali dengan suhu 1000 degree celcius to 1500 degree celcius. Kenapa kene bakar berulang kali? Untuk membuang toksin dan heavy metal yang terdapat di dalam garam tersebut. Garam buluh akan bersifat alkali selepas pembakaran dijalankan.


Garam buluh ni terdapat lebih daripada 70 jenis mineral didalamnya and has been tested at Midwest Laboratories Inc. Kandungan magnesium yang tinggi dapat membantu pembentukan sel-sel baru, menjaga hati dan juga ginjal. Best tak minum coffee sambil minum mineral-mineral yang ada dan anti-oxidant pulak tu? Hehehe...


Satu kotak mineral coffee ni harganya RM 26.50 sahaja dan mengandungi 20 sachets. Based on the testimonials, mineral coffee dapat membuatkan kita rasa segar dan bertenaga sepanjang hari. Selain itu ia dapat mengurangkan rasa lapar dan gastrik. Kandungan mineral dalam coffee ni membuatkan ianya bersifat alkali. Garam biasa yang kita gunakan tu bersifat acidic. Kebanyakan makanan dan minuman memang bersifat acidic. Jadi dengan minum coffee secawan sehari dapat mengurangkan asid di dalam badan. Garam buluh juga berfungsi untuk menurunkan hypertension atau darah tinggi. Sambil minum coffee sambil jaga kesihatan.

Readers yang ada kedai makan, restaurant, resort ataupun hotel, this is a good investment.. Even kedai-kedai mamak pun dah banyak ambil stok. Kalau order, satu karton terus. Sangat senang kalau sesiapa yang nak buat business dengan low capital dan high profits dengan hanya menjual mineral coffee sahaja. 

Jom kita tambah side income, generate 4 figure, 5 figure or 6 figure dengan sign up as a MINERAL COFFEE AGENT!!! and of course dengan GLAM. Group yang paling besar, paling dinamik dan paling aktif! 


Be part of GLAMpreneur, we will teach you how to generate side income!!
call/whatsapp +6 0126714487




Sunday, October 27, 2013

Bio Aura Water Filter



Hello and Guten Morgan to all readers..

Sebelum ini saya tidak pernah lagi mempromosikan Bio Aura water filter. Tapi bila malam tadi ada kawan office yang bertanyakan tentang Bio Aura, mestila saya pun jadi kalut sebab tak pernah nak ambil tahu tentang produk tersebut. Yer, Bio Aura ialah salah satu produk Hai O juga.

Sebagai seorang 'part-timer' dalam business ini, kita perlulah bersikap ingin tahu tentang setiap produk yang berada dibawah company. Ilmu setiap produk perlu dicari dan digali untuk memudahkan kita berkongsi tentang kebaikan setiap produk. Knowledge dan skill ber'business' akan tajam secara automatik walaupun kita bukan daripada background business. Semuanya dihujung jari dengan adanya internet. (macam dah lari topik sikit nih) 

Walaupun saya tahu ada BANYAK jenama water filter yang ada sekarang dan MURAH, tapi tak salah kan untuk saya share tentang kebaikan water filter Bio Aura. Setiap jenama ada fungsi dan kebaikannya yang tersendiri.


Saturday, October 26, 2013

Sambal tumis udang dan asparagus



Bila CikPija masuk dapur...

Sebelum ni CikPija pernah kongsikan resepi sambal tumis yang ada belacan. Ada sesetengah orang yang allergy dengan belacan. Jadi harini CikPija kongsikan resepi sambal tumis yang tidak menggunakan sambal belacan. 

Minggu lepas CikPija ade buat sambal tumis udang galah.. Yummyy!! memang favourite husband udang galah ni.. Katenye kepala udang tu yang sedap dan manis.

Udang galah (source:google)

Bahan-bahan A (untuk dikisar):
3 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
1 inci halia

Bahan-bahan lain:
500 gram udang galah
5 sudu cili boh
1 biji bawang besar dihiris
1 sudu tomato sos
1 sudu kecil sos tiram
1 sudu gula perang
GARAM BULUH secukup rasa

Cara-caranya:
1. Gaulkan udang bersama kunyit serbuk dan goreng sampai udang bertukar warna ke warna merah

Udang galah yang digaul bersama kunyit dan digoreng

2. Asingkan udang dan tumis bahan-bahan A sehingga naik bau.
3. Masukkan cili boh dan tumis sehingga cili betul-betul masak. (part yang ni kene sabar sikit tunggu sampai naik minyak. kalau tak memang tak sedap la sambal tumis u ollss)
4. Masukkan gula perang (nak pakai gula biasa pun boleh), tomato sos, sos tiram dan gaul hingga sebati.
5. Masukkan udang galah yang telah digoreng tadi..
6. Masukkan asparagus, kalau suka petai boleh masukkan petai ye.. (CikPija habiskan stok asparagus)
7. Last sekali, masukkan bawang besar yang dihiris dan GARAM BULUH secukup rasa.

Udang galah and asparagus

CikPija kalau memasak memang pakai garam buluh sebab garam buluh ni dah digunakan secara tradisional oleh rakyat Korea untuk menghindarkan pelbagai penyakit. Banyak khasiat dan mineral yang boleh didapati daripada garam buluh berbanding garam biasa.



Kalau sesiapa yang nak order garam buluh (eh dah lari topik sikit), boleh whatapp 0126714487/email nurhafizakamaruddin@gmail.com. Selamat mencuba!!

Tuesday, October 22, 2013

Pavlova di Raya Haji



Bila cik pija masuk dapur...

Walaupun tak rajin nak memasak, tapi bila lengkap barang-barangnya mood rajin tiba-tiba datang.

Raya haji minggu lepas, kitorang beraya di Teluk Intan rumah mertuaku. So, kitorang plan nak buat pavlova. Siap google and carik video kat youtube lagi. First time katenye.

Ingredient untuk buat pavlova:

Bahan A (meringue):
- 1 cawan icing sugar
- 5 biji putih telur (grade AA)
- Cuka (1 tea spoon)
- Tepung jagung (1 table spoon)

Bahan B (topping):
- Whipped cream (dalam kotak)
- Buah-buahan masam (grapes- kalau boleh seedless, strawberry. kalau ade kiwi, blueberries pun okay)

Step 1: pukul putih telur sampai kembang.
Step 2: Masukkan icing sugar sikit-sikit
Step 3: Tambahkan cuka dan tepung jagung
Step 4: Beat until form soft peak (mcm dalam gambar tu)


Bila dah siap pukul macam dalam gambar atas ni, keluarkan dan letak atas brown paper (kertas minyak)

Touch up bagi comel-comel sikit..Sambil tu boleh reheat oven 180 degree


Lepas dah bakar.. taraaaa..jadila macam dalam gambar dibawah.. TAPI biarkan dia sejuk perlahan-lahan dalam oven. jangan keluarkan terus.. nanti meringue terkejut dengan temperature drop.. :D 


Pukul whipped cream pulak untuk buat topping die.. pukul sampai jadi 'soft peak' (sile google kalau tak tau soft peak tu mcm mane.. hihi)

Ni contoh kotak whipped cream tu..



Lepas tu boleh susun buah-buahan yang sedap tu and ready to eat..


So nak buat cake pavlova ni takde lah susah mane pun.. selamat mencuba!

Tuesday, October 15, 2013

Freckles and BB Plus Collagen



Salam and hai to all readers..

Freckles seem to be one of the most NO-NO to women.


Freckles (source:google)

Usually can be seen on face near nose area and under the eyes.

How to remove freckles?


PayPal



Salam and hai to all peeps..

Sekarang saya dah ada PayPal dimana customer-customer saya boleh membuat bayaran menggunakan kad kredit atau kad debit menggunakan PayPal. Kepada customer yang biasa membuat transaksi menggunakan online, semestinya sudah biasa menggunakan PayPal.




Friday, October 4, 2013

Sushi Zanmai, The Garden



I love sushi so much!!
Sushi Zanmai is my favorite place..

Love to eat this dessert too, named ita choco monaka



Vanilla ice cream wrapped with waffle. A must try when you go to any Japanese restaurant. 

I have tried Rakuzen once, but I love Sushi Zanmai's taste more.

Wednesday, September 18, 2013

Biovelocity Sleep Mate Agent



Salam and hai to all people out there..

I just want to share here how to generate income with online business. One of hot item now is Biovelocity Sleep Mate. (BVSM). It is a mattress protector with 1001 benefits to the user. It is a queen size where it can benefits for sleeping partner as well. 

It is designed using German technology and has been tested by a professor from Russia. What are the benefits of the sleepmate? 

1. Reduce sugar level for diabetic patient
2. Reduce high blood pressure
3. Give energy to the user
4. Stabilize the natural frequency in our blood molecules
5. Stroke
6. Gout
7. Jaundice
8. Backpain

.......

and the list goes on..

Many people out there are suffering from those diseases. It is easy for us and people out there to generate income by selling this hot item products. RM720 for one week is confirmed! One month? 

Side income is a MUST now!! RM10 now is like RM 1 in 10 years back.

Don't wait for the opportunity.. The OPPORTUNITY is in front of you..





Wednesday, July 31, 2013

GOLD COAST babe!!



Ada sesiapa yang nak pergi Gold Coast? Jommm!! 
Lets be part of GLAMpreneur

Jom cuci mata tengok gambar-gambar kat Gold Coast


Cantik kan!! Such a beautiful place.


How coooool is that!!


Free trip to GOLD COAST with five star treatment. Hotel and foods are provided. Just bring your shopping money $$$$$...

Contact me for details. 0126714487
email me nurhafizakamaruddin@gmail.com

Wednesday, July 10, 2013

Bio Velocity Sleep Mate - mattress protector



Lets get your quality sleep with BVSM!

BVSM is a sleep mate that will give you quality sleep through out the night! You guys will hear no more snoring. It is good for people who have back pain, stiff neck, headache, menstrual pain, gastric and relieves numbness. You can easily regain your balance and health with the healing power of BV Sleep Mate.  This mattress cover is specially tailored to your individual needs. The BV Sleep Mate helps to correct disharmonic vibration frequencies, counter and negate this pathology wave whilst amplifying the positive physiological waves which build up a healthy aura in our body.  


BVSM comes in a queen size and it is also an anti-dust-mite protector. It can be put under your bedsheet as it can effect between 3 feet. 

Clinical trials have shown that there is a significant increase in the energy level of the subject after using the Bio Velocity Sleep Mate


Here are some benefits of BVSM:
- Enhances metabolism
- Activates the cells function
- Promotes blood circulation
- Enhances body resistance and improves immune system
- Increase the energy level
- Relieves stress and pressure
- Stimulates and regulates the autonomic nervous system
- Promotes a healthy and quality sleep
and the list goes on!!

If you love your body, get your BVSM with me now!! You wont regret..

0126714487
email: nurhafizakamaruddin@gmail.com


selamat menyambut ramadhan



Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia. Semoga Ramadhan kali ini diberkati dan diredhai Allah S.W.T. Semoga amalan dan ibadah kita diterima Allah S.W.T. Doakan kesejahteraan kepada roh-roh yang telah meninggalkan kita semoga mereka aman dan tenang di alam barzakh. Ameen..

Saturday, June 29, 2013

Lets purify our food




Apa yang you all akan buat bila nampak buih-buih yang terkumpul di atas permukaan seperti gambar dibawah:




Buih-buih ni daripada rebusan ayam. Biasanye kalau nak buat stok ayam ataupun sup ayam, kita akan rebus dulu ayam tu. Mesti ada kawan-kawan yang selalu masak kat rumah pun experience bende yang sama.

It is a FATTY ACID people! Fatty acid is a polymer-based dan susah utk absorb kedalam badan. Sangat2 bahaya dan boleh menyebabkan cancer. As we all know, ayam-ayam bandar kebanyakan disuntik dgn fatty acid. Secara tidak sedar, dah banyak sebenarnya kita consume makanan yg tak sihat langsung ni.

Macam mana nak buang fatty acid ni? Bile dah nampak buih-buih pada rebusan ayam ni, berapa ramai sangat yang akan senduk dan buang buih-buih racun tu. Walaupun kita dah basuh dengan garam ataupun air beras, tetapi buih-buih tu tetap ada!! Dengan membuang buih-buih tersebut, the problem is not solved..

Jadi saya gunakan Biozone food purifier. You all boleh tengok sendiri buih-buih yang dihasilkan selepas 15 to 30 minit purifying process.






Buih2 ni ialah fatty acid yg tak boleh dibakar sbb it is a long chain polymer-based. Macam you all bakar plastik.. It is non biodegradable..

Gunalah biozone purifier untuk kesihatan diri dan keluarga.. Semua jenis makanan mentah boleh purify dgn biozone.. Sayur-sayuran, ikan, daging, buah-buahan etc..

Wednesday, June 19, 2013

Monster University - pixar movie



Hello readers!

My kids and family love to watch Pixar's movies so much. Not only because of 3D technology but also the story line. There are a lot of moral values that can be considered.

pixar-animation-studios

And now we are looking forward to watch Monster University that will be released tomorrow. Siapa yang tengok Monster Inc? They are so cute aren't they??


Lets watch Monster University and bring your kids people to the nearest cinema!

Tuesday, June 18, 2013

Molar pregnancy



What is molar pregnancy? Some people in Malaysia would called it 'bunting anggur'.
Molar pregnancy is an abnormal growth of foetus or it could be an embryo in uterus. This growth triggers symptoms of pregnancy. Some woman will undergo nausea and vomiting. Molar pregnancy has to be treated right away. It is also an indicator of cancer. All of the tissue should be removed.

About 1 of 1500 women with early pregnancy symptoms has a molar pregnancy. Molar pregnancy is thought to be caused by a problem with the genetic information of an egg or sperm.  There are 2 types of molar pregnancy:


  • Complete molar pregnancy : An egg with no genetic information is fertilized by a sperm. The sperm grows on its own, but it can only become a lump of tissue. It cannot become foetus. As this tissue grows, it looks a bit like a cluster of grapes. This cluster of tissue can fill the uterus.
Source: google image



  • Partial molar pregnancy: An egg is fertilized by 2 sperms. The placenta becomes the molar growth. Any fetal tissue that forms is likely to have severe defects. Sometimes a pregnancy that seems to be twins is found to be one foetus and one molar pregnancy.  But this is very rare.
Source: Google image


Factor of molar pregnancy:

  • Age - the risk for complete molar pregnancy steadily increases after age 35.
  • A history of molar pregnancy - especially if you have had 2 or more.
  • A history of miscarriage
  • A diet low in carotene - Carotene can be found in carrot and it is formed of vitamin A. A women who don't get enough of this vitamin have a higher rate of complete molar pregnancy.
Symptoms:
  • Missed period or morning sickness just like a normal pregnancy
  • Bleeding from vagina
  • Severe nausea and vomiting
  • Sign of hyperthyroidism - feeling nervous or tired, having a fast or irregular heartbeat and sweating a lot.
  • Uncomfortable feeling in the pelvis.
  • Vaginal discharge of tissue that is shaped like grapes.


How it is being diagnosed?
  • A pelvic exam (pelvic ultrasound)
  • A blood test to measure your pregnancy hormones
How to avoid?

Woman out there, please be extra conscious when you start or plan to conceive. There are many ways to treat molar pregnancy. There are some cases, molar pregnancy can be reproduced even the tissue has been removed. Here, I would like to suggest people who experienced molar pregnancy and miscarriage to wear Premium Beautiful corset where it has far infra red embedded in the corset and the source is from bioceramic thread. It can promote blood circulation and can shrink the cyst.


Call/whatsapp/sms to 0126714487 for free consultation..

Tuesday, May 28, 2013

BB Plus Collagen on promotion



Come and grab your BB plus collagen now while stock last. Only a few boxes with me. First come first serve!! Promo price RM 150 per box. RM 280 for 2 boxes.



Repair, Rebuild and Renew your skin.. Don't hestitate to text me at 0126714487!!

Thursday, May 23, 2013

Burger Bakar Abang Burn



Glamour jugak burger bakar abang burn ni. Dah banyak juga franchise kat sini. One of the franchise in Bangi is at Sg Ramal Food Junction.



Since review daripada orang-orang Bangi dan Kajang mengatakan Burger Bakar Abang Burn paling sedap di kawasan ini, so we one family pun try this burger bakar.

Sg Ramal food junction is located near the silk highway. If you are from Bangi, you can heading to Plus toll Kajang, before the toll, turn to the right. A few kilometres, you can see the food court at your left handside. It is also near to the housing area.

These are our food. We ordered burger bakar and meat ball.









The meat ball is also yummy.
The queue to order this burger is long, but the service is fast. If you don't want to queue, you might come here after 10 pm.

There is another stall for satay, called satay Willey. I haven't try this satay, but from the review they said that satay Willey is much better than satay Samuri!

Till then, happy eating!

Wednesday, May 15, 2013

BB Plus Collagen



Only one sachet (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptides (3,000 size Dalton) yang sedia diserap. BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembap, tegang dan gebu menawan. Rasa yang sedap dari campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus Roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau sangat sesuai diminum oleh semua.

http://www.bombayharbor.com/productImage/0130407001262575293/Fish_Collagen_Peptide_Health_Material.jpg
Fish collagen (source:http://www.bombayharbor.com)


WHY FISH COLLAGEN?


  • Fish collagen is 7 times more capable of breaking collagen to be absorbed than collagen from animal extract like chicken and cow. (source: www.dr-wellness.net)
  • High in content: fish scale contains microelement, growth hormone with half its collagen.
  • Easy to absorb: Fish scale collagen is low in molecular weight. High purity extraction can be achieved through advanced extracting technique.
  • Safety: Animal such as pig, cow and sheep all have higher body temperature than human. Collagen extract from animal posses potential risk when exposed contagious disease between animal and human, and that raises concerns when use. However, fish scale is not part of internal organ which makes it more natural and safe to use.
  • Environmental friendly: Fish scales is used to be as rubbish fertilizer. Through the extracting technique from bio-technology, it is beneficial to human.
  • Health benefit: Fish scale collagen makes you feel healthier.

BBplus collagen
Jom jadi agen BBplus!!

Place an order NOW!! You can sms or whatsapp me at 0126714487 :)




Tuesday, May 14, 2013

Mara Psychometric Test



Hello people!

I have been to psychometric test last 2 weeks which is requirement by MARA to get loan for further my study in PhD.  Last year I applied this loan too and MARA did not give any test or interview but I have to reject due to some reason.

So this year, I apply the loan again and I have to sit for exam! My last exam was in 7 years back during my MSc.. hahaha..


This test is called psychometric test which consist of 100 MCQ (multiple choice question) and 1 essay. You have to complete it in 1 hour! Yes 1 hour.. 100 MCQ is divided into 2 parts - 50 questions for first part and another 50 questions for second part. The first 50 questions are in english and consist of mathematics, IT, management, leadership and grammatical error in english. While the other 50 questions are in Malay and it is more to personality test. Personality test is to test whether you have consistency in answering the question without thinking too much. For example question 1 and question 45 have the same answer, and sometimes  we tend to forget what we have answered in question 1. At the same time we dont have much time to check the answer. Remember, we have only 1 hour! So be sincered when you choose your answer.

For essay, you have to write 50 words on 'How do you see yourself in 5 years'. Don't write too much. It is basically 10 words per line and you should have 5 line in a paragraph. Just write briefly on what are you going to execute after you achieve your master or PhD. Not only planning, but how do you go about it.

You can also 'like' page in facebook on Pascasiswazah2013 to get some info and also can track the progress of your application. To date, I still waiting for the test result. Tomorrow, 15 May, there are candidates who had appeal to sit for the exam will take it in German Malaysian Institute, Kajang. Wish you all the best and I hope we can go and further study abroad and bring knowledge that we have gain in other country.

All the best!!

Wednesday, May 8, 2013

Result GE 13



Congratulation to SPR who have done a great job on General Election last Sunday. Eventho people out there are still talking about non-transparent election, we have to give credit to SPR because they have done their best. Honesty of the SPR people have been query by many people out there. For me, it is between Allah and them. We can just recite do'a and hoping that Allah will show the true colours of them.

Honestly, I am happy when PKR still holding Selangor and I know BN is fighting for Selangor with their campaign before the election and the song 'Sayangi Selangor, Yakini BN' which is only for Selangor ya. Well, besides that I feel sad+mad to the peoples in FB which are still arguing and yet they have no facts to argue. What kind of community we have? What kind of mentality they have? From the arguments, I can value them that they have a 3rd grade mentality. Pity them. But I also would love to read the post that have facts and figure. Rather than that, I think they are just wasting their time for arguing the post related which may be posted by some people who just want to create the arguments etc.

What is past, is past. But the parties involved in recent election should have consider the youngster which are under 21 of age. They are also reading the FB and all the social media in this virtual world. They are alert and can also judge the parties, and not only that, they have decided which party to be voted in next general election. By the time they might registered and ready to cast the vote.

Overall, we as Malaysian community are proud when everybody is concern on our responsibility to our country and the prove is when more than 80% of registered voters had cast their votes. So, people out there, stop pin pointing each other and we have to work hard for better nation and for our family. Peace!!

Me and my cousin

Eventho we have different perception on the parties, but we can sit and eat together!


Sunday, May 5, 2013

GE 13 poll



"Ubah! Ini kalilah! Lain kalilah!" adalah slogan-slogan yang dilaungkan oleh pengundi-pengundi diMalaysia diFB, twitter dan blog.
Walau ape pun keputusan pada 9 malam ini, kita terima dengan redha dan harapkan yang terbaik untuk semua..
This morning I went to my school with history, SMK sect 19 shah alam with my friends which I have known since 8 years old.








We line up in 'saluran 5'. Suddenly, SPR staff came to us and said, you can just go to the respective room because I bring my kid.. Then, I straight away go to the room and vote.
Since everybody is posting finger with ink picture, I also did it in FB and insta.. :D




So, whatever the result is, just take it dengan redha and please dont be samseng you guys.. This is Malaysia and we have rules and regulation. Peace you all..

Saturday, May 4, 2013

Pemilihan lingerie yang betul



Cara-cara pemilihan lingerie kurang diberi pendedahan dinegara kita. Pemilihan lingerie bukan sekadar untuk cantik dipakai, malahan bersesuaian dgn bentuk badan dan selesa dibadan pemakai.  Walaubagaimanapun, terdapat banyak jenama yang laris dipasaran daripada harga yang murah sehinggalah yang mahal. 

 
         
Long bra
Long girdle
            
Jadi, disini saya akan kongsikan bersama anda tentang pemilihan lingerie;
  • Cuba elakkan pemilihan bra yang mempunyai kain yang nipis dan berspan. Tetapi pilih kain yang mempunyai ciri-ciri akwatek dan akwadyne kerana dalam cuaca yang panas, kain ini dapat menyejukkan badan.
  • Wired bra dengan ukuran yang sesuai, tidak terlalu longgar dan tidak terlalu ketat.  Anda tidak perlu risau jika anda membeli Premium Beautiful kita ada agent yang berpengalaman untuk mengukur lilit dibahagian badan yang sepatutnya.
  • Cara pemakaian lingerie samada bra atau underwear haruslah betul kerana lemak-lemak yang terdapat dibadan kita dapat disorokkan dan ditolak masuk kedalam lingerie.  Selepas memakai bra, bongkokkan badan sedikit, tolak ketulan lemak yang ada ditulang selangka dan bahagian atas perut masuk ke bra's cup.Bahagian belakang dan perut akan nampak lurus dan kelihatan kedudukan tegak tanpa ada ketulan lemak. Dengan pemakaian Premium Beautiful, lemak-lemak akan terkumpul ketempat yang sepatutnya jika pemakaianya secara konsisten iaitu 8 jam sehari dan dipakai berterusan selama 3 hingga 6 bulan.  
  • Cara basuhan lingerie juga perlu diberi perhatian dengan menggunakan sabun yang mempunyai tahap alkali yang rendah. (pH alkali : pH 8 dan keatas).  Detergen dan sabun serbuk tidak sesuai untuk tujuan cucian. Tidak boleh menggunakan mesin dan haruslah menggunakan tangan.  Cara cucian lingerie boleh refer di sini.