Wednesday, April 28, 2010

Hola!!



Dah lame tak menulis blog, asik blog-hop je. Bukan ape, busy la plak lately nie plus internet down last week for 3 days!! sakit hati btul.. kalau aku jadik MD, akan ku freezekan bonus utk staff MIS. Bile internet dah up, expect us to say thousand thank to them...Helo, that is your job la. Bukan kite tak faham keje diorg. tapi, bile internet takde boleh plak sesuke hati keluar makan 2 - 3 jam. Takde sense of urgency lah diorg ni.

I just came back from lunch dekat Yati Ayam Percik. Kedai ni baru bukak dekat sect 9, Bangi. Very delicious ayam percik and I had nasi goreng+ayam percik+lai chee kang.. sedap!! Lps tu ade plak org belanje, lagi la sedapkan..haha..Thanx to Nad.

Imanina baru turned 3 months old last week. Sekarang ni bising btul mulut die nak ajak org bersembang. Dia suke sangat kalau kite ade kat sebelah die and main2 dgn die. tak payah dukung2 pon die dah happy asalkan ade org kat sebelah die. So far belum ade tande2 nak meniarap lagi. Kalau abg die dulu, by this age die dah nak pusing2 dah. Agaknye adik die ni berat skit kot susah nak pusing. Owh, berat die ialah 5.9kg ye.. semangat anak mama nie.. Kalau ade abang die lagi die excited tgk abg die main car, main lorry. Sekarang ni Farish takde seminggu ikut Daddy die balik kampung. Sunyi je takde Farish. tak de kawan nak gaduh2.

Last 2 week mama ajak kitorg satu family makan steamboat. So, I told her that ade restoran Tupai2 baru bukak dekat Jalan Reko, Bangi nie. Ade lagi satu restoran tupai2 ni dekat Bukit Petaling dekat dgn Dewan Bahasa rasenye. Based on the review, org kate sedap and the price is affordable. Kitorg pon trylah. RM 25rgt per pax nett ye, no ++. Kuahnye ade sup ayam and tomyam. tak payah pilih2 mmg die letak sup ayam dgn tomyam dalam periuk tu. The choices of foods pon banyak. Air ade macam2 boleh pilih. Tak macam sesetgh steamboat tu, kite bayar per pax lain, air lain harga kan. Ni 25rgt including all.. Ade variety of ice cream jugak, ade nasik goreng yg sedap. My 2 brothers yang kuat makan tu sangatlah berbaloi jike dibawa makan ke tempat2 buffet nih. sbb diorg akan makan bersungguh2. tak rugi bawak diorg. tapi mase tu Farish was not feeling well, so die buatlah perangai skit. Anyway, sape2 yg suke makan steamboat, Tupai2 is highly recommended. Sbb, kitorg ni mmg suke makan steamboat, sblm ni pernah makan kat Johnny's. Tapi tak berape best sgt sbb die dah siap set2 kan. Kalau kat Seoul Garden pon sedap jugak tp pricey skit kot sbb die bleh goreng2 sambil boiling.

p/s:miss u Farish



Post a Comment