Friday, March 26, 2010

work..work..work..



Yeay.. dah start keje balik hari Rabu hari tu.. Pegi keje mestilah dgn muke yg fresh, positive mind and sentiase senyum supaye kite buat kerja dgn bersungguh-sunguh n b'semangat.. chewahh.. bleh jadik pekerja cth tak?? tp tak bleh b'semangat satu hari je kan.

Tak nak cerite pasal keje la.. meh kite cerite pasal adik Imanina yang baru masuk 2 bulan haritu. Hari Selase haritu, aku drive all d way from Shah Alam to Bangi berdue je dgn adik Imanina for immunization utk 2 bulan kat klinik An-Nur. Klinik ni ialah panel klinik and dah ade record kitorg anak beranak. so senang la skit. Injection utk 2 bulan ni sepatutnye polio+hip dgn ape ntah satu lagi tu. Lepas dah timbang sume, aku baringkan la anak aku nie atas katil. so, Doc bg jab kat kaki kanan.. lps tu suruh kitorg tunggu kat luar. lps dah susukan adik, die pon dah tak nangis sume, tetibe nurse panggil masuk balik sbb salah bg injection..BOLEY?? rupe2nye die bg hepB sbb die ingat br sebulan. Immunization card tu ade je dpn mate die. mase sebulan tu dah sign dah.. so inject la lagi skali kat peha belah kiri plak. Doc tu ckp no harm bg hepB for 3rd dose. sbb nnt 6 bulan tak yah amik lagi hepB tu. tapi kesian la kat anak dara sorg tu. menangis la die tersedu2.. pastu keluar dr bilik Doc tu plak, ade la sorg akak ni pegang baby die pastu ckp dgn anak die tu 'nnt adik jgn nangis tau'.. eeee geram plak aku rase. sebenanye statement die takde ape pun. tp aku la emosional terlebih sbb Doc bg dua injection at one time kan. meh aku inject Doc tu plak.. huhuhu..

Post a Comment