Wednesday, February 24, 2010

1 month old and 32 hari berpantang





Ini ialah gambar adik berusia 1 bulan semalam. Semalam juga mama bwk adik pergi hospital SALAM utk jab Hep B second dose. Adik nangis sikit je tau.. good girl lah adik nie.. berat adik 4.2kg. patut la lenguh tgn mama ni..

Semalam jugak mama telah berpantang 32 hari. eh tak pakai socks dah.. hahah.. bukan malas okeh. tapi kejap nak kene bkk mandikan farish lah. tukarkn diapers die lah.. masuk toilet lagi. memule tu bkk, pastu pakai balik sbb tok ma bising. pastu die pon malas le layan. jadinye, malam je pakai socks.. aci tak.. Meh nak citer sikit berpantang kali ni. Tok Ma pulak bukan jenis yg berpantang2 sgt. asal dah baik stitches tu kire dah okay la tu bagi die..

Minggu 1: Menu ikan haruan masak singgang, black pepper, sup ayam kampung, siakap steam.. takde minyak2 nie.. sbb tu kulit ku halus mulus.. haha tp dah naik turun tangga. wpon Tok Pa kate nnt bentan la.. tidak dilayan sbb anak yg sorg lagi tu nak kene mama suapkan makan jugak.

Minggu 2: Menu ikan masak kicap, siakap steam, ikan black pepper.. dah berani makan roti canai dgn asam pedas yg Tok Ma masak. Tok Ma kate tak pedas sgt.. hmmm layan.. nasi goreng satu suap (ala2 takut jugak sbb ade telur). mase ni rase dah 30 hari pantang jer.. ternampak pulak Kinder Bueno dlm fridge!! satu bite saje bley..

Minggu 3: dah takde dah black pepper fish lagi. singgang ikan haruan masih ade lagi. itu pun nak habiskan stok ikan.. okay dah berani makan nasik goreng ade telur lagi.. pastu Tok Ma masak sambal tumis sotong.. waahh sedapnye. tp amik sambal jer.. sotong tak berani..haha same je sebenanye.. air2 sotong tu tetap ade.. Ask my brothers to bring me to the baby shop. ade brg skit nak beli. dah berani pijak tanah.. :P

Minggu 4: macam tak de je lauk2 pantang nie.. kari daging, kobis masak lemak pon layan saje.. mcm mane nak kurus nie..hehe.. eh dah bleh drive ok pegi kedai runcit berdekatan..

Bolehkan anda bayangkan ape yg saye akan buat sementara nak tunggu 44 hari nie?? tapi aku tetap TIDAK minum air sejuk walaupon musim panas yg amat nie.. masih lagi sapu2 krim panas kat perut and kaki. pakai girdle, tak pakai bengkung lagi. masih mkn jamu..lagi ape eh? itu jer kot setakat nie..

Post a Comment