Monday, January 11, 2010

mc for 5 days



oh my.. it is almost time. Time for what?? yes.. time for delivering a baby to a new world!! Dah 39 weeks dah minggu nie. nervous sebenarnye. Dr Siti gave me a 5-day MC for me to get rest. Sangat lah banyak keje lately nie. Kene duduk mengadap pc 8 hours in a row. huh!! banyak keje nak disiapkan sebelum cuti panjang 60 hari.
Last time when I got pregnant, I was undergo my MSc programme. ulang alik every week Perak-Penang. lps tu pulak deliver 10 days earlier. This time around, tak tau la lagi. Kalau ikut mcm Farish dulu, dah deliver dah nie.. Well, we'll see. Lain anak lain ragamnyer.
Mase check-up hari Sabtu haritu, Dr buat VE. Die kate dah bkk 1.5cm. Dalam mase seminggu ni insyaAllah bersalin. So, mintak siap2 MC, in-case nak bersalin minggu ni kan. kalau tak bersalin jugak, pegi keje lagi la next week. Tapinye, mmg nak MC sgt2 sbb nak rest kat rumah. dah tak larat nak drive. kaki kanan nie berdenyut2 je kalau drive Bangi-Shah Alam. dah la hubby jauh kan. So, ambik la langkah berhati-hati utk berehat kat rumah.
Once deliver, sure aku akan announce to all..hope everything will running smoothly..
Post a Comment