Monday, January 18, 2010

Back to work



well, hari ni pergi office balik. Lucky me, hubby nak temankan sampai hari Rabu-which is my due date. Bile masuk office jer, ramai yang tanye. 'eh ko tak bersalin lagi ke?' 'laa.. ade lagi mak buyung nih. ingatkan dah bersalin' haha..expected question and I had ready with my answer. I said, 'Baby tak nak keluar lagi la. sabar2 je la yer korang sume'. Malas nak amik MC dah sebenanye. Baru awal tahun dah amik 5 MC kan.. We don't know what will going to happen until the end of this year.
Last Saturday, when I met my O&G, she said if there is no sign for delivery on Wednesay, by Friday I should be induced. waahh takut okeh induce2 nie. orang kate lagi sakit kalau induce. tapi rezeki masing2 kan. Doa dan tawakal jer la supaya dipermudahkan oleh-Nya.
Hubby is around, boleh la tgk2 kan aku kalau tetibe sakit tgh2 malam. tapi kesian la kat die sbb duduk kat rumah jer kan. Nasib baik die bwk laptop and ade bwk a few DVDs. so tak de la bosan sgt kat rumah. Lunch our je, die amik aku and kitorg gi kluar makan..
Sementara nak tunggu deliver nie, settle kan la mane2 keje yg patut. In fact, tak larat dah duduk dah kat kerusi tuh. Sakit pinggang, kaki sume. huhu.. tuhan je yg tau..
Post a Comment