Monday, February 16, 2009

manusia boleh berubah sekelip mata



Aku ni bukan la terer bab2 politik nie. tapi semakin mual n rase jemu tgk berita kat TV yg tak habis2 cerite pasal politik kat Perak, org lompat parti etc..etc.. kalau dulu2 kite mesti nak tau pasal general knowledge ni, dgn tgk tv or bace news paper. tapi dgn berita yg hari2 pasal politik yg membosankan ni, adekah general knowledge kite akan berkurangan kalau tak tgk tv atau bace paper?? ingat lagi mase dulu2 kat sekolah, despite being a student in school and just leaning what are the teachers 'screaming' in front of the class, kite jugak kene tau what are happening outside of the class. isu2 semasa sgt ditekankan oleh cikgu2 kat sekolah. but now, should the school student aware of the these political issues? kalau mereka menilai political issues tersebut, adekah cikgu2 akan terima pendapat anak2 murid diorg, walaupun kite lihat dari sudut positif?
Kenape yer sebahagian daripada org melayu itu sendiri tak ade pendirian tetap. susah nak explain kan.. sgt subjektif..
Post a Comment