Monday, February 16, 2009

mozzarella cheese



Sape ade jumpe bende ni kat supermarket? mozzarella is out of stock!! susahnye nak buat lasagne, pizza or seangkatan dengannye. Aku beli brand perfect italiano sbbnye brand ni suitable for vegetarian. Brand ni menggunakan enzyme drp vegetables. I am doubt of buying other brands yang usually ade rennet.
Semalam aku pergi Alamanda and masuk la cold storage. nasib baik terjumpe seketul cheese ni. ape lagi, amik la kan... sbb husband ku itu nak makan lasagne. so, next week boleh la buat. sape nak rase lasagne ku itu?? hehe..

manusia boleh berubah sekelip mata



Aku ni bukan la terer bab2 politik nie. tapi semakin mual n rase jemu tgk berita kat TV yg tak habis2 cerite pasal politik kat Perak, org lompat parti etc..etc.. kalau dulu2 kite mesti nak tau pasal general knowledge ni, dgn tgk tv or bace news paper. tapi dgn berita yg hari2 pasal politik yg membosankan ni, adekah general knowledge kite akan berkurangan kalau tak tgk tv atau bace paper?? ingat lagi mase dulu2 kat sekolah, despite being a student in school and just leaning what are the teachers 'screaming' in front of the class, kite jugak kene tau what are happening outside of the class. isu2 semasa sgt ditekankan oleh cikgu2 kat sekolah. but now, should the school student aware of the these political issues? kalau mereka menilai political issues tersebut, adekah cikgu2 akan terima pendapat anak2 murid diorg, walaupun kite lihat dari sudut positif?
Kenape yer sebahagian daripada org melayu itu sendiri tak ade pendirian tetap. susah nak explain kan.. sgt subjektif..

Wednesday, February 11, 2009

First Try



i'm trying to blog today. before this, i'm just reading from my friends' blog. I love to blog hop and see other people activities during their weekdays and weekend. and sometime makes me exuberant when reading blog that give motivation to themselves..
food

mozzarella cheese

February 16, 2009
politik

manusia boleh berubah sekelip mata

February 16, 2009

First Try

February 11, 2009